Реклама / Ads
15| 15343 |25.02.2019 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Не е виенско така...

.
Източник: Фейсбук
Масовото обедняване и изпростяване на населението придобива все по-зловещи размери. Душевното обедняването и изпростяването, най-вече на хората в управлението на страната ни, е направо катастрофално. Последния т. нар „Виенски бал“ е поредното потвърждение за това.
 

Да оставим на страна защо е наречен „виенски“, може би за да е още по-голям резилът, защото сравнението с виенските балове е неизбежно, дори и само по телевизора да сте ги гледали. Това че съвпадна и с церемонията по връчването на „Оскарите“ съвсем засили ефекта. Можеше просто да го нарекат „пролетен“, „софийски“ или дори „предизборен“, за да омекотят малко излагацията. Но откъде толкова разум. Дантелата по принцип е красиво нещо, но не може да очаквате, че на всеки ще стои както на моделите в списанията. Това което видяхме за този бал са запасана вратовръзка, безумни съчетания на цветове, прически, които се чудите как изобщо са успели да ги докарат толкова зле. Добре, че уменията да танцуват валс не се виждат от снимките...

 

Избрахме само няколко коментара, публикувани в медии и социалните мрежи. Вижте ги:

 

Не е хубаво човек да се присмива. Но пък е нечовешко да подминеш подобен резил, без да се посмееш.

Та гледам днес снимки от Виенския бал с разни Данчета, Ангелакови, Баби Яги и прочие светски персони, решени смело като селянки на селска сватба. Направо се виждаха духом пайетите по роклите!

 

И пак – не е хубаво човек да се присмива, на всеки може да се случи моден гаф. Но когато си политик, си отговорен. Защото освен собствената си особа, представляваш и държавата си.

Стилът е нещо вродено и което се учи първите седем години. А след това, ако не ти идва отвътре, си наемаш консултанти, които поне да те предпазят от резил. Но пък за това се иска акъл….явно много изисквания!

Класа и стил си личат с това, че не се забравят. А когато си резил, си личи с това, че те помнят….с резила.

И дори колиета за 10 000 евро не могат да ви спасят, ако си го нямате онова….вътрешното усещане, че сте дама, че сте класа и модата е нещо, което вие избирате, а не нещо, което купувате, защото сте го видели в списание и си мислите, че със скъпата дреха ще скриете скромния произход.

Можеш да извадиш жената от село, но селото от жената – никога! И в случая село не е географско понятие, а манталитет!

 

Елена Гунчева, svobodnoslovo.eu

 

 

Госпожа Ф. само малко се изцапа дантелата отзаде

Госпожа Ф. хвърли един последен поглед в огледалото в коридора. Остана много доволна – тази прическа й отиваше. Завъртя глава наляво и надясно – мдааа, хубава е! Видя едно петънце на рамката на огледалото, наплюнчи пръст и избърса петънцето. После се начерви за последно и се завъртя весело, та прекрасната й синя, дантелена рокла направи кръг. Господин Ф. отдавна беше готов и нервнечеше на вратата. Като видя, че скоро няма да тръгнат, си събу чехлите и си обу обувките.

- Тръгвам, ще те чакам долу, при шофьора – каза и тръгна по стълбите.

Госпожа Ф. ядосано подреди чехлите на черджето, на което пишеше Уелкъм!, сложи си сребърните пътъчки в един плик от Била и си обу ботите. Така е кално навън…. Облече си палтото и хвърли един последен поглед на коридара. Колко е уютно с тези гоблени от майка й и тази елегантна малка гондолка от Венеция и изсъхналия букет от предишния й рожден ден…. Още малко ще поживеем тук с господин Ф., че да не ни говорят хората – си помисли. Качи се в асансьора. Докато оплютите от мухи и тинейджъри стени се нижеха пред очите й, госпожа Ф. си мислеше:

- Жалко, че Него няма да го има на бала… В Египет е. Ти замина за Египееет, с параходааааа Мажестик – си изтананика – Ох, как му се радвам на този бал, ще валсувам, мама навремето в Самоков ми викаше, че само за валсове съм родена. Когато свърши тоя концлагер, правилно каза Бареков оня ден, та като свърши, с господин Ф.ще си идем във Виена, ще се рахождаме по хубавите им улици, ама там комунизъм е нямало…. Ще закусваме, обядваме и вечеряме с виенски шницели и виенски кифлички и непрекъснато ще пием виенски кафета….

Навън госпожа Ф. стъпи на една разклатена плочка и едвам не падна в локвата пред блока, ама шофьорът успя да я хване, само малко се изцапа дантелата отзадЕ. Ама то всички ще са им изцапани роклите и отзадЕ и отпредЕ.

- Щото строим непрекъснато, а то не може ем строежи, ем душата в рая. Големи неблагоданици са тия софиянци, начи…И непрекъснато недоволни… Кво беше при Орешарски, помнят ли? Ама са и много прости – обувките на всички са мръсни! А колите направо не мога да ги гледам. Утре ще предложа да предложим една голяма глоба за мръсни коли, да видят те! Бе аз ако ви бях една учителка, щях да ви науча на ред и дисциплина! Да не забравя да помоля Алена да ми гледа, може пък посланик да ме пратят във Виена…. В тоалетната, че да не дразним другите, тя пък не може на всички и тя е човек и иска да потанцува…

Валсове.

 

Виктория Тинтерова, Аfera.bg

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5110 |24.02.2019 Традиционният Виенски бал се проведе в София . 1| 6480 |20.02.2019 Млад турчин е погубил Шабан Шаулич . 2| 6250 |15.02.2019 Путинмобилът ще струва над 150 хил. евро . 2| 5539 |15.02.2019 Путин си счупи пръста при схватка на джудо в Сочи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads