Реклама / Ads
11| 9009 |11.11.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Внукът на Тато набивал филии с лютеница

.
Тодор Славков
Малък Тошко(Славков, б.р.), известен повече като внук на бившия комунистически диктатор Тодор Живков, но и звезда от Биг брадър, набивал като дете най-много филии, намазани с лютеница и натрошено сирене.
 

Това разкри бай Данчо, екс личният готвач на първия мъж в държавата преди идването на демокрацията. Той разказа пикантерии за семейството на Тато в „Шоуто на Иван и Андрей”. Години наред майсторът на народната кухня приготвял менюто на Живков. Първият обичал най-много да похапва народни манджи, като сушени чушки с боб, качамак, точена баница. Когато децата и внуците му идвали на гости в резиденцията в Банкя, били непретенциозни и поръчвали това, което яде и дядо им. Най-скромна на масата били Жени Живкова и майка й Людмила, спомня си бай Данчо. А Владко Живков обичал питиетата, но личният готвач на Тато никога не го е виждал пиян.

На два пъти бай Данчо бил пред провал в кариерата си, но Живков го спасявал. Единият път сервирал за закуска на Маруся, снахата на Живков, суров боб. Тя се разсърдила, но майсторът обяснил на свекъра, че капризната му снаха поръчала чорбата в последния момент, а за половин час нямало как бобът да уври. Другият гаф станал в резиденция „Студена” по време на обяд на Живков със съветския посланик у нас. Бай Данчо поднесъл прясно сирене със свежа салата от маруля, но се оказало, че солта не била разбъркана и попаднала точно в чиниите на Живков, посланика и ген. Кашев. Генералът побеснял и решил веднага да накаже калпавия готвач, но Живков го спрял с думите: „Ние правим поразии за милиони, та той сега човекът турил за 2 стотинки повече сол!”

В шоуто бай Данчо още разказа, че чуждите държавници, които често гостували на Тато, винаги предпочитали да похапват национални ястия.

Бай Данчо приготвил и последната храна за Людмила Живкова преди да почине. Той е категоричен, че тя не е била отровена, а причината за смъртта й вероятно е друга. През последните си дни щерката на Живков прекарвала в резиденцията в Боровец. Била се отказала от индуските хранителни практики и вече похапвала домашна баница и други манджи. Във фаталния ден обядвала и ненадейно тръгнала към София. Часове по-късно бай Данчо разбрал, че се е случило най-лошото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6885 |07.07.2010 Тато бил плувец, следвали го с дървена лодка . 34| 39987 |21.10.2009 Невиждани снимки на Тато извадиха наяве в Правец . 17| 20408 |17.10.2009 Личният казан за ракия и още 250 подаръка на Тато излагат в Правец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads