Реклама / Ads
3| 9875 |08.07.2010 ФРОГ МЮЗИК

Барабанистът на “Бийтълс” чукна 70 години

.
легендарният Ринго Стар Източник: scrapetv.com
Барабанистът на легендарната група „Бийтълс" Ринго Стар навърши 70 години. Той отбеляза юбилея си в Ню Йорк, с частно сутришно парти в "Хард рок кафе" на "Таймс скуеър".
 

„За мен настъпи магически момент, момент, когато през 1964 г. стъпих за пръв път в Ню Йорк. Магията се повтори и днес", споделил развълнуваният Ринго пред многобройната тълпа, която не спирала да го аплодира, цитиран от БТА.

Вечерта Стар зарадвал многобройните си почитатели с концерт в "Рейдио сити мюзик хол", където ще свири с групата си "Ол Стар" и своите приятели - музикантите Едгар Уинтър, Гари Райт и Рик Деринджър.

Юбилеят на легендарният бийтълс отбелязват подобаващо и британските медии, които не пропуснали да му изпратят най- сърдечни поздравления и благопожелания. А в редакционния си коментар "Таймс" изразил недоумението си, че той все още не е носител на рицарска титла като сър Пол Макартни, сър Елтън Джон и сър Том Джоунс.

Ринго Стар, с рождено име Ричард Старки, е роден на 7 юли 1940 г. в Ливърпул, Обединеното кралство. Става член на рок групата Бийтълс на 16 август 1962 г, заемайки мястото на Пийт Бест на ударните инструменти. Озвучил е няколко роли в Кураж, страхливото куче.

Преди да се присъедини към “Бийтълс”, от 1959 до 1962 г. Ринго е барабанист на “Rory Storm & the Hurricanes” Двете банди често се срещат в Ливърпул и така Ринго прави контакт с Джон Ленън, Пол Маккартни и Джордж Харисън.

В своята 50-годишна кариера като член на групата и като самостоятелен музикант Ринго Стар е издал десетки албуми, спечелил е няколко награди "Грами" и дори малка планета е кръстена на негово име, пише "Ню Йорк Таймс".

В интервю по случай предстоящия юбилей, на въпрос какво би си пожелал, Ринго Стар отговаря: "Това, което винаги съм искал - мир и любов". Запитан има ли шанс желанието му да се осъществи, музикантът казва: "Колкото повече насърчаваме мира и любовта, толкова по-голяма е вероятността да ги получим".

На въпрос "Какви чувства събужда у вас числото 70?", Стар отговаря: "Всъщност се усещам като на 24. Да, числото изглежда доста голямо, но ще отбележа юбилея си. Не се крия. Чувствам се добре и правя това, което обичам".

Запитан как си е представял 70-годишнината си, когато е бил на 24, музикантът разказва следната история: "Не знам, но когато бях на 22, много добре си спомням това, изнасяхме концерт. Тогава свиреше и друга група, музикантите от нея бяха 40-годишни и аз се удивих, че още се занимават с музика. Сега самият аз отдавна съм прехвърлил 40-те, но продължавам да свиря. Моят нов герой е Би Би Кинг, който е на 85 години, но не се е отказал от музиката. Но и не мога да се преструвам, че съм по-млад, отколкото съм, и ще трябва да се замисля и за почивка".

Посланието, което Ринго Стар отправил към феновете си по случай 70-ия си юбилей, било: "Където и да сте по света - в Ню Йорк, Париж или Лондон, моля ви, вдигнете два пръста в знака на победата и кажете "Мир и любов".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5852 |07.07.2010 „Какво се крие отдолу?” . 0| 7127 |04.07.2010 Бивш вокал на House of Pain забива в Бургас . 0| 5464 |29.06.2010 D2 забиват на фестивала “Rock for People“ в Чехия . 4| 6108 |24.06.2010 Заради Рамщайн българинът стана немец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads