Реклама / Ads
0| 3280 |06.03.2024 ФРОГ МЮЗИК

Големият Андреа Бочели ще изнесе концерт на стадион "Васил Левски" в София на 14 септември

.
Андреа Бочели Източник: БГНЕС
Най-продаваният изпълнител на класическа музика Андреа Бочели идва в България по покана на Fest Team и Charm Music, информират оттам в съобщение до медиите. Културното мероприятие ще се състои на 14 септември (събота) на стадион "Васил Левски" в София. През 2024 г. той ще отпразнува 30 години на сцена.
 

Българската публика ще има шанса да стане съпричастна към внушителен концерт на маестрото това лято, тъй като София е включена в юбилейното турне за 2024, посветено на постиженията на артиста, се посочва в съобщение, изпратено до медиите. Билетите влизат в продажба в мрежата на ticketstation.bg още този петък (8 март).





За 30-годишната си професионална кариера Бочели е продал над 90 милиона копия от своите албуми в цял свят, се уточнява в съобщението. Той е роден в италианската област Тоскана, усъвършенства певческите си умения под ръководството на своя ментор Franco Corelli и за първи път придобива популярност, като печели музикалния фестивал в San Remo през 1994. По същото време започва и кариерата като изпълнител на класическа музика, изпълнявайки шедьоври от оперния репертоар на сцената.

 

През годините Маестрото чупи всички възможни рекорди на музикалната индустрия, пее на всички важни световни сцени, печели възхищението на папи, аристократи, музикални и филмови звезди и издава 17 студийни албума, се допълва в прессъобщението. Албумът "Romanza" от 1997 е един от най-продаваните на всички времена, а "Sacred Arias" от 1999 е най-продаваният албум с класическа музика на солов изпълнител в историята."Sì" дебютира директно на първо място в класациите за албуми на Великобритания и САЩ, превръщайки се в първия номер едно албум на Бочели и в двете страни и е емблематичен и с дуета със сина на изпълнителя - Матео Бочели.





Последният "Believe" от 2020 г. е един вид "духовна автобиография", която съчетава свещени песни и песни, които говорят на душата. Той съдържа добре познати популярни песни (от "You'll Never Walk Alone" до "Amazing Grace"), както и оригинални песни - композирани от самия Бочели и Енио Мориконе.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2703 |05.03.2024 800 млади певци и инструменталисти ще се включат в Националния конкурс за народна музика „Дунавски славеи“ . 0| 2911 |02.03.2024 "Време е" за новия сингъл на Cool Den . 0| 2815 |22.02.2024 33-ият сезон на Нов симфоничен оркестър се посвещава на 70-годишнината на неговия основател - Юлия Христова . 0| 3381 |12.02.2024 Легендарните AC/DC се завръщат на турне в Европа след осем години отсъствие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads