Реклама / Ads
0| 5361 |14.02.2019 ФРОГ МЮЗИК

”Руски мултимедиен театър и балет” с турне в България

.
“Руският мултимедиен театър и балет” с турне в България през месец април – 6. 04. Русе, 8. 04. Габрово, 9. 04. Варна, 10. 04. Бургас, 11. 04. Пловдив.
 

Трупата ще представи “Лешникотрошачката”-  емблематична приказна постановка в две действия по музика на П.И. Чайковски. История за чудесните приключения, които се случват на Клара и дървената играчка – лешникотрошачка, когато стрелките на часовника се срещнат в полунощ.

 

“Руският мултимедиен театър и балет” синтезира танцова програма на класическия руски балет с интегрирани мултимедийни декори, позволявайки на зрителя да се гмурне изцяло в приказното измерение на увлекателни истории.

 

В основата на спектакъла лежи каноничната класическа хореография и концептуално мултимедийно съдържание, което замества статичния декор. Решението за замяна на декорите с мултимедийни 3D екрани позовлява отварянето на допълнително  сценично пространство за развитие на драматургичните сюжетни линии.  По този начин персонажите могат да се появяват първо на проекционните екрани, трансформирайки се в изпълнители на реално сценично пространство.

 

Главната цел при създаването на трупата е съхраняването на безценното културно наследство на Русия – класическата балетна школа, както и привличането на по -младия зрител с помощта на съвременни технологии. Балетът няма аналог в света – това е единствената трупа използваща мултимедиен 3D декор в класически спектакли.

 

“Руският мултимедиен театър и балет” е сплав между класическата балетна постановка и удивителните възможности на съвременни мултимедийни технологии.

Кастингът за артистите на балета е тежък – в него попадат само танцьори с опит на работа във водещи балетни театри на Москва и Санкт Петербург. Репетициите се провеждат не само от опитни балет майстори на Русия, но и чуждестранни специалисти.

 

Според рейтинга на компанията Panasonic шоуто е в топ 100 най-добри мултимедийни проекти на Русия за 2016 г.

 “Руски мултимедиен театър и балет” ще подари незабравими спомени за цялото семейство с постановката “Лешникотрошачката”!

 

Билети на касите на EVENTIM.BG, книжарници Orange, Office 1, бензиностанции OMV, и Технополис.

 


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4832 |14.12.2018 Tom Jones с уникален концерт в Античния театър в Пловдив . 0| 4648 |10.12.2018 Accept ще заснемат концерта в Античния театър в Пловдив на DVD . 0| 5085 |31.07.2018 Б.Т.Р. с концерт „Невидими стени“ 2018 в Летен театър Бургас . 0| 5491 |11.06.2018 Гала спектакъл с водещи солисти на Болшой театър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads