Реклама / Ads
0| 6694 |24.01.2019 ХРАНА И ВИНО

”Алфа рисърч”: Хранителните навици на българите се подобряват

.
Хранителните навици на българите се подобряват, показва проучване на ”Алфа рисърч”. Близо 60 на сто от хората вече отделят време, за да закусят. Ако допреди години това бе проблем, то вече 57% ежедневно отделят време за закуска.
 

"Все още голям процент от българите не закусват, но тенденцията от последните години е положителна", казва доктор Мария Николова.

 

"Това, което наблюдаваме в последните десет години, е удвояване на хората, които вече закусват. Хората в България предпочитат солената закуска, което означава филийка хляб с пълноценни протеини – сирене, кашкавал, шунка, но нещо, което е неблагоприятно и продължава да бъде като тенденция, е, че хората не добавят плодове и зеленчуци към закуската си".

 

Разпределено за деня, обядът е основно хранене с 50 процента. 25 процента от храната трябва да приемаме на закуска и едва 20 процента на вечеря, останалото трябва да са плодове и зеленчуци, препоръчват диетолозите.

 

Оптималният прием на калории за жените през деня е две хиляди, а за мъжете с хиляда повече.



 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6188 |01.01.2019 Плодовете и течностите помагат срещу махмурлука . 0| 7207 |30.12.2018 Пийте греяно вино за здраве и дълголетие . 0| 4879 |29.12.2018 Домакинствата ни харчат за ресторант и хотел под 7% от дохода си . 0| 6938 |28.12.2018 Даряват храна за приюта на отец Иван в Нови хан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads