Реклама / Ads
0| 9786 |10.05.2022 ХРАНА И ВИНО

Чийзкейк Киндер Буено / Kinder Bueno cheesecake

.
Чийзкейк Киндер Буено / Kinder Bueno cheesecake
 

Рецепта


Блат
150 гр. бисквити
60 гр. масло
40 гр. смлени лешници


Крем
350 гр. крема сирене Филаделфия
200 мл. сметана (с масленост над 30 %)
150 гр. млечен шоколад кувертюр
1 и 1/2 десертче Kinder Bueno
3 с.л. пудра захар


Заливка
70 гр. черен шоколад кувертюр
1 ч.л. мед
60 мл. сметана (с масленост над 30 %)
20 гр. масло


Декорация
1 десертче Kinder Bueno
Натрошени запечени лешници


Оборудване
Кръгла форма с падащо дъно с диаметър 18-20 см.
Миксер / кухненски робот
Касеролка / тенджерка 


Начин на приготвяне


Kinder Bueno е едно от любимите ми десертчета и като един страстен любител на шоколада се замислих дали пък да не направя десерт с такъв вкус. Потърсих различни рецепти и се спрях на най-подходящата според моите предпочитания. Добавих и коригирах някои продукти и пропорции и ето това е, което се получи. Гостите, които почерпих с този шоколадов чийзкейк, останаха възхитени от невероятния му вкус.


За да приготвите чийзкейк Kinder Bueno, ви е нужна формичка с падащо дъно с диаметър 18-20 см. Ако искате да приготвите по-голямо количество (например с диаметър 26 см.), просто удвоете продуктите. Препоръчвам да поставите на дъното хартия за печене. По този начин блатът няма да залепне за формичката и ще можете по-лесно да го преместите в по-представителен съд преди нарязване.


Първо натрошете бисквитите на ситно и прибавете към тях смлените лешници. Разтопете маслото в тиганче без да завира и го изсипете върху сместа. Разбъркайте с лъжица хубаво всички съставки, така че да се навлажнят от маслото. То ще послужи като “лепило”, което ще ги съедини. Разстелете сместа във формичката и с натискане на лъжицата я изравнете, за да се получи равен блат.


Оставете блата да стяга в хладилника, докато приготвяте крема. За целта разбийте за кратко на ниска скорост крема сиренето и пудрата захар. Разтопете шоколада на водна баня и, след като се охлади, го добавете към сместа. Разбъркайте отново и добавете сметаната. Бъркайте на ниска скорост до получаването на хомогенен крем.


След като кремът е готов, го изсипете върху блата. Нарежете на малки парчета 1 и 1/2 от десертчетата Kinder Bueno, добавете ги към крема и загладете с лъжица. В зависимост от вашите предпочитания, можете да регулирате сладостта на чийзкейка като добавите повече или по-малко от десертчетата или различно количество шоколад, така че да бъде повече или по-малко сладък.


.

 

Хубаво е десертът да се приготви от предния ден, така че да престои една вечер в хладилника. Тъй като не се използва желатин, му е нужно малко повече време за стягане. Ако, обаче, не разполагате с толкова време, би трябвало 4-5 часа престой в хладилника да са му напълно достатъчни.


Когато кремът стегне, с помощта на остър нож го отделете от стените на формичката. Пригответе заливката като първо нарежете на малки парчета шоколада. Поставете сметаната, маслото и меда в касеролка и ги затоплете. Махнете от котлона, изсипете шоколада и разбърквайте с лъжицата, докато шоколадът се разтопи и се получи шоколадов ганаш.


Оставете го да се охлади малко, но внимавайте да не стегне. Изсипете ганаша върху чийзкейка и с помощта на лъжица или шприц направете стичащи се капки (дрип) по стените му. Като украса можете да използвате част от блата за поръчка или натрошени и запечени лешници, шприцована разбита сметана и разбира се - десертчета Kinder Bueno.


.

 

Чийзкейк Kinder Bueno е подходящ, както за посрещането на по-официални гости, така и като десерт за всеки ден. Насладете му се.


Източник: Natals Sweet & Healthy (www.natals-sweets.com)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11913 |17.03.2022 „Ведра кафе“ предизвиква кафетърсачите на ароматно приключение с първата по рода си кутия за приключенци . 0| 11298 |28.02.2022 Бърз десерт с бисквити, кисело мляко и компот от каисий . 0| 11354 |07.02.2022 Галина Петрова, създател на „Ведра кафе” - занаятчийско, прясно изпечено и изпълнено с емоция . 0| 8854 |30.01.2022 Cake pops / Торта на клечка под формата на бонбони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads