0|
10478
|25.08.2017
ХРАНА И ВИНО
Ето какво ще похапнат семейство Макрон на официалния обяд

Менюто на официалния обяд, който премиерът дава за Еманюел Макрон, ще се състои от славянска салата с българско сирене и вкусен калкан, полети с прочутите евксиноградска ракия и вино ”Врачански мискет” от избата на резиденцията.
Това стана ясно ден преди визитата на френския държавен глава у нас, който кацна във Варна заедно със съпругата си Бриджит. Цялото събитие и съпровождащият го протокол се следят с огромен интерес. Не по-малко любопитство буди и храната, с която ще бъде гощавана френската делегация, съобщи телевизия "България он ер"..
"Добрите калкани, които са разрешени легално, трябва да бъдат над 5 кг., 4 кг. големи. Класическият български метод е да бъде нарязан на едни големи триъгълници и да бъде хрупкаво изпържен. Много е вкусен! Френската технология за приготвяне за такива скатни тъмни риби, които в себе си имат много колаген, е с нежни сосове и на пара", каза кулинарният експерт Ути Бъчваров .
Той предположи, че за конкретното събитие кожата на калкана ще бъде махната, бялото месо отделено и сготвено в нежен сос, може би на маслена основа.
И още кулинарят разкри, че на обяд от толкова високо ниво майстор-готвачът е този, който гарантира, че предварително проверените продукти ще стигнат до масата. А по време на самото приготвяне на ястието, не трябва да го изпуска от поглед нито за миг.
"Добрите калкани, които са разрешени легално, трябва да бъдат над 5 кг., 4 кг. големи. Класическият български метод е да бъде нарязан на едни големи триъгълници и да бъде хрупкаво изпържен. Много е вкусен! Френската технология за приготвяне за такива скатни тъмни риби, които в себе си имат много колаген, е с нежни сосове и на пара", каза кулинарният експерт Ути Бъчваров .
Той предположи, че за конкретното събитие кожата на калкана ще бъде махната, бялото месо отделено и сготвено в нежен сос, може би на маслена основа.
И още кулинарят разкри, че на обяд от толкова високо ниво майстор-готвачът е този, който гарантира, че предварително проверените продукти ще стигнат до масата. А по време на самото приготвяне на ястието, не трябва да го изпуска от поглед нито за миг.
Моля, подкрепете ни.






Реклама / Ads
КОМЕНТАРИ
Реклама / Ads