0|
8621
|23.11.2010
ХРАНА И ВИНО
Гозбите на родопчани гостуват в София
Под звуците на българска гайда и в духа на традиционния фолклор ресторант "Вратата" в София откри "Седмица на родопската кухня" по повод 40-годишния юбилей на Националното училище за фолклорни изкуства в Широка Лъка.
Артисти, дипломати и журналисти се събраха в ресторант "Вратата", за да обединят енергията и емоциите в името на каузата - да подкрепим младите таланти на България. "Няма нищо по-ценно от автентичния фолклор , музиката, танците и песните", обясни собственикът на заведението Весела Балабанова.
Кампанията започва от днес и ще продължи до началото на септември 2011 г. За 11 месеца ресторантът ще бъде домакин на четири кулинарни области - Родопска, Тракийска, Северняшка и Пиринска. Всяка от тях ще бъде представена със специален подбор от блюда. Част от стойността на всяко ястие е предназначена в подкрепа на училището в Широка Лъка.
"От година и половина се наблюдава ръст на хората, които търсят истинската храна и истинският начин на приготвяне", разказа специалният гост готвач. "Чужденец, който е опитал родопска кухня, остава очарован и започва да търси рецепти". "Ежегодно в Националното училище за фолклорни изкуства в Широка Лъка кандидатстват млади хора от цялата страна, които желаят да запазят традициите, които идват от техните баби и дядовци и да превърнат музикалното изкуство в своя съдба", обясни директорът на училището Стоянка Тенова.
Средствата, които ще се съберат ще бъдат използвани за отбелязването на 40-годишния юбилей на училището и за необходимости и нужди, които имат децата ни в Широка Лъка".
Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads
КОМЕНТАРИ
Реклама / Ads