Реклама / Ads
0| 8139 |04.06.2014 ХРАНА И ВИНО

Храните, които помагат при преяждане

.
Преяждането никак не е безобидно. Колкото повече храна над нормата поемаме, толкова повече свободни радикали се произвеждат в организма, докато храносмиламе. За щастие, според резултатите на скорошно проучване, има начин да победим преяждането с правилните хранителни продукти.
 

Ето кои са основните:
 
Портокалов сок
Флавоноидите в този сок могат да балансират калориите в по-тежките храни, според проучване от 2010 година, чиито резултати са публикувани в American Journal of Clinical Nutrition. Според проучването, хората, които пият портокалов сок (вместо вода) по време на висококалорична закуска, са регистрирали по-ниски нива на възпалителни маркери, които се свързват със сърдечни заболявания.
 
Плодове
Ако сте похапнали обилно, плодовете могат да помогнат. Богатите на антиоксиданти плодове, като различните бери плодчета, гроздето, кивито и черешите, минимализират ефекта на свободните радикали.

Оцет
Много е полезен. Ако консумирате една супена лъжица с храната или поръсвате салатата с него, той ще помогне за нормализирането на кръвната захар. Особено когато поглъщате храна, богати на въглехидрати.

Червено вино
Антиоксидантите в червеното вино могат да балансират негативното влияние на храните с високо съдържание на мазнини. Освен да му се наслаждавате по време на хранене, можете да се възползвате от рецептите с негово участие.

Подправки
Както вече знаете, подправките са чудесен начин да се борите с излишните килограми. Освен това, те са страхотни помощници на вкусовите рецептори. Благодарение на тях, храната се разкрива в пълната й красота и богатство. Според маломащабно изследване от 2011 година, публикувано в Journal of Nutrition, участници, които се хранят с блюда, богати на подправки (средно 2 с.л. микс от розмарин, риган, канела, куркума, червен пипер, карамфил, чесън на прах и червен пипер), показват по-ниски нива на триглицериди и инсулин и по-високи такива на антиоксиданти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7373 |02.06.2014 Сините сливи правят жените манекени . 1| 9004 |30.05.2014 Зелените немски неденички подлудиха света . 2| 7550 |27.05.2014 Сандвич "Роналдо" на мода в Бразилия . 2| 7145 |25.05.2014 Броиха 150 000 долара за бутилка вино на Алекс Фъргюсън

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads