Реклама / Ads
0| 14651 |04.08.2015 ХРАНА И ВИНО

Коктейли с мента - щастие в чаша

.
Наздраве!
Те са лесни за приготвяне, приятни за консумиране,остава само да ги споделите с приятели. Да не пропуснем да споменем, че освен всичко друго, 100 грама от зелената напитка с много лед ще ни отпусне и успокои, ще се почувстваме много по-добре.
 
Мохито – един от най-обичаните коктейли през лятото
                                                                                                                                         
Поставете листата от мента (12 листа) на дъното на чашата. Разрежете лайм (1 бр) на 8 парченца и поставете в върху ментата. Намачкайте хубаво, така че лаймът да изпусне своя сок и да се смеси с ароматните масла на ментата. Прибавете захар на вкус и разбъркайте. Добавете лед, разбит на ситно. Върху него сипете ром (50 мл.) и сода (100 мл.).  

Зелен дракон – много свеж коктейл с водка
                                                                                                                                                          
В чаша за шот се сипват водка (30 мл.) и ликьор от мента (30 мл.). Догоре се напълва с натрошен лед. Вътре в коктейла се слагат две коктейлни черешки.  

Коктейл Джента –  страхотна освежаваща напитка за горещите летни дни и нощи 

В шейкър се поставят няколко бучки лед и джин (25 мл.) и се разбива за кратко, докато алкохолът стане студен, но ледът не е разтопен напълно. Изсипва се в чаша, пълна с лед. След това се добавя спрайт (100 мл.) и се завършва с мента (25 мл.), която е по-лека и остава в горната част на чашата. Може да избере някои от предложените свежи коктейли с мента, също така може да пиете ментата и чиста, с много лед, или с мляко. След тази напитка, проблемите ви остават някъде там, в празната чаша, а горещите летни нощи се превръщат в незабравими моменти. Наздраве! За полезните свойства на ментата можете да прочетете тук.
Люба Кулезич: Няма да съм мека, а хората по улиците да ми казват "Режи им главите!"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5622 |03.08.2015 Денят на динята e . 0| 6510 |02.08.2015 Китайските илачи на прасковата . 6| 10956 |01.08.2015 Тибетски лек на 5000 години, който се използва веднъж на 5г. . 4| 10728 |30.07.2015 Смокиновите листа - безценни за здравето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads