Реклама / Ads
1| 2827 |22.04.2024 ХРАНА И ВИНО

Колко агнешко изяждаме по Великден и Гергьовден?

.
Източник: личен архив
По Великден и Гергьовден се консумират около 500 хиляди агнета у нас. Това каза пред БНР съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев.
 

Караколев разкри, че през последните години се забелязва засилен интерес на пазаруване директно от фермите, което е резонно, заради цените, но и заради качеството. По думите му това се отнася както за агнешкото, така и за млечните продукти - сирене и кашкавал.

 

"Ако от фермата цените се движат около 10 лв. на килограм живо тегло, в магазинната мрежа цената е 26, 28 лв. до 30 за килограм живо тегло, в зависимост от вида разфасовка", добави Симеон Караколев.





Късният Великден предполага по-тежки агнета, които се търсят по-слабо и съответно изкупната цена на едро е по-ниска, заявиха от асоциацията.

 

И припомниха миналогодишния случай с внос на агнешко от Северна Македония, което беше с нанесена маркировка, която подвеждаше потребителя, че е българско производство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6248 |16.01.2024 Измислиха капсули срещу глад . 0| 7990 |02.01.2024 След преяждането по празниците: Как да се храним здравословно, без диети? . 0| 5774 |06.12.2023 Каква е тайната на вкусната рибена чорба? . 0| 8604 |06.12.2023 Коледно настроение в шест специални кутии на Ведра кафе! Разказва Галина Петрова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads