Продават 500 грама череши в Япония за 10 000 долара
Най-скъпата партида се състои от няколко десетки избрани големи плодове от сорта Satonisiki, който е най-ранният. Технологията на отглеждане до голяма степен обяснява високата цена. Дърветата растат в специални саксии. От юни до началото на октомври те се поставят в хладилник и след това се прехвърлят в оранжерия. Оранжерията поддържа температура от 25 градуса през деня и около 13 градуса през нощта.
Град Тендо, където се отглежда този сорт череши, се гордее, че има най-ранните реколти в Япония. Префектура Ямагата традиционно се счита за доставчик на най-вкусните череши в Япония - тя предоставя 75% от всички череши, произведени в Япония. Но обикновено първите плодове се появяват в края на пролетта и лятото.
Моля, подкрепете ни.