Неделя, 25 Юни 2017, 06:26
Frognews
10| 4562 |30.05.2016

Ужасно! Ядем канцерогенни плодове и зеленчуци

.
Продуктите на пазара ни са неконтролирани, не гарантират безопасност, а Наредбата за контрол на храните беше сменена с нова, допускаща от 10 до 15 пъти съдържание над безопасното ниво на нитрати за възрастни, да не говорим за деца. Нитратите стават нитрити, които са директно канцерогенни. Може да произвеждаме най-добрите плодове и зеленчуци, а консумираме замърсени и вредни, заяви по Bulgaria ON AIR д-р инж. Лазарина Герова, експерт по безопасност на храните.
Нитратите са основният хранителен елемент на растенията, но и най-голям замърсител на храните и околната среда, затова много важна е производствената практика и дали съдържанието на нитрати отговаря на стандартите на Световната здравна организация. 

Най-лесно се познават листните зеленчуци. Те са големи и с не много зелени листа. Нахранени са повече с азот, отколкото с калий. Стават по-бледо жълти, болни са и си променят цветя, имат блед вид и са с по-нежни листенца.

Трудно можем да извлечем нитратите, от растенията, които са ги усвоили. Доматите, краставиците и чушките не извличат много нитрати, когато са отглеждани на слънце, уточни тя.
 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Какво да ядем и какво да избягваме в жегите 0| 4822 |22.06.2017 . Няма опасност от повишаване цената на хляба 1| 5649 |17.06.2017 . Фирми нарушават стандарта на опаковките за кисело мляко 0| 5676 |16.06.2017 . Крутони и сосове повишават калориите в салатите 0| 4686 |14.06.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах