Реклама / Ads
1| 7335 |02.02.2015 ХРАНА И ВИНО

Задължително! Пишат алергените в менюто

.
От днес ресторантьорите са задължени да отбелязват алергените в менюто на своите заведения. Повечето собственици вече са изпълнили изискването, но Агенцията за безопасност на храните започва проверки.
 
Това каза директорът на агенцията Пламен Моллов пред бТВ. По думите му изрядните заведения са предимно по-големите и утвърдени вериги. Той коментира, че е бил даден буферен период, в който не са налагани най-тежките глоби, а са се издавали само предписания. За неправилно етикиране първата глоба е от 500 до 1000 лева, а втората - между 1000 и 3000 лева.

Пламен Моллов отново обясни, че според регламента всички храни, които съдържат алергени, трябва да бъдат обозначени на менюто или на видно неизтриваемо място. Ако самата храна е алерген, като рибата например, не е нужно да се обозначава, тъй като това се знае априори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6564 |01.02.2015 Руската водка поевтинява . 2| 10280 |30.01.2015 Най-вредните неща, които си причинява съвременният мъж . 1| 9273 |27.01.2015 Цветът на косата издава вашите вкусове . 0| 5580 |26.01.2015 14% от доматите са български

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads