Реклама / Ads
1| 7814 |02.02.2015 ЛАЙФ СТАЙЛ

Задължително! Пишат алергените в менюто

.
От днес ресторантьорите са задължени да отбелязват алергените в менюто на своите заведения. Повечето собственици вече са изпълнили изискването, но Агенцията за безопасност на храните започва проверки.
 
Това каза директорът на агенцията Пламен Моллов пред бТВ. По думите му изрядните заведения са предимно по-големите и утвърдени вериги. Той коментира, че е бил даден буферен период, в който не са налагани най-тежките глоби, а са се издавали само предписания. За неправилно етикиране първата глоба е от 500 до 1000 лева, а втората - между 1000 и 3000 лева.

Пламен Моллов отново обясни, че според регламента всички храни, които съдържат алергени, трябва да бъдат обозначени на менюто или на видно неизтриваемо място. Ако самата храна е алерген, като рибата например, не е нужно да се обозначава, тъй като това се знае априори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4028 |22.12.2024 БАБХ затвори 5 обекта преди празниците, текат масови проверки . 1| 9413 |21.11.2019 Проверяват извънредно колбаси, сирена и рибни продукти за листерия . 0| 6365 |20.12.2018 БАБХ изтегли 5 кг храна заради изтекъл срок на годност в Русе . 0| 6400 |22.02.2010 Фабрики за дебелаци ни дебнат отвсякъде

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads