Реклама / Ads
Frognews
1| 3017 |23.10.2019

Кольо Милев: Ще подобрим условията в общинските лечебни заведения в Сливен- база, апаратура, кадрови потенциал

.
„Във вилна зона плащаме данъци все едно живеем в центъра на Сливен, а нямаме улици, инфраструктура, градски транспорт“, казват хората и питат кога община Сливен ще реши проблема.

. В отговор Кольо Милев, кандидат за кмет на Сливен от БСП, посочи, че в е успяла да направи две от улиците във вилна зона и да прокара осветление в част от квартала. Това стана на среща с лекари и сестри от МБАЛ „Хаджи Димитър“ по покана на директора й д-р Пенков. „Не успяхме да направим много повече неща, но тогава състоянието на града беше критично. Първо трябваше да се справим с центъра на Сливен, който буквално беше непроходим и после да правим по-мащабни инвестиции“, допълни Милев. Според него заради оправданието „финансова стабилност“ в настоящия мандат общината буквално е стояла със скръстени ръце по отношение на подобренията в крайните квартали. 

Подкрепа за медицинските практики в селата,  подпомагане на общопрактикуващите лекари  и създаване на мобилни медицински групи за селата предвижда програмата на Кольо Милев и БСП в сферата на общинското здравеопазване. Важно според социалистите е осигуряването на аптечно обслужване чрез допълнително субсидиране на селските аптеки, разкриване на заведения за възрастни и болни хора с финансова помощ от държавата и чрез проекти с евро­пейско финансиране. Особено значение се отдава и на стимулите за профилактика и здравословен начин на живот. Във всяко общинско ДКЦ ще се разкрият кабинети за неотложна помощ и ще се разшири дейността на зъболекарските кабинети за лечение на социално слаби пациенти.

Общинските лечебни заведения ще се подобрят откъм материална база, апаратура, кадрови потенциал. Реконструкция, ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност, оборудване на детски ясли и здравни пунктове в малките населени места- са друга част от мерките, които програмата на Милев предвижда

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Кольо Милев: Ще спрем синята зона, търсим ново решение 0| 2999 |22.10.2019 . Кольо Милев: Хората трябва да бъдат партньор в управлението на общината 0| 3090 |21.10.2019 . Ген. Кольо Милев : В Сливен отново хората ще взимат решенията 1| 3374 |19.10.2019 . Ген. Кольо Милев: Ще работя Сливен да бъде модерна и просперираща община 0| 3161 |11.10.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ