Реклама / Ads
17| 7271 |11.12.2008 НОВИНИ

10 хил. лева да стане глобата за укриване на оборот, предлагат от НАП

.
От 200 на 10 000 лева да се увеличи минималната санкция за търговци, укриващи обороти, настоява Териториалната данъчна дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) в Пловдив.
 

В момента глобата за неиздаване на касова бележка е от 200 до 10 000 лева и не произвежда търсения ефект, каза териториалният данъчен директор Николай Брънчев, цитиран от Дарик радио. Той уточни, че предложението е изпратено на директора на Националната агенция по приходите (НАП) Мария Мургина и е свързано с очакванията за посивяване на икономиката в условията на настъпваща и у нас финансова криза.
Според Брънчев проверките в последните два месеца регистрират тенденция на увеличаване на случаите на укриване на обороти. При проверки по Никулден и 8 декември инспекторите от дирекция „Контрол” са открили заведения, които отчитат едва една трета от действителните си продажби.
Проверките ще зачестят, обсъждаме вариант в тях да се включат и служители от други отдели, каза Брънчев. Той посочи, че на горещия телефон на НАП са подадени 90 сигнала за търговци от Пловдив. В половината от случаите е установено укриване на обороти.
Междувременно инспекторите на НАП София са извършили 15 проверки на ресторанти в нощта на студентския празник, съобщиха от агенцията. Установени са 6 нарушения, свързани с неотчитане на оборотите. В някои големи нощни клубове и дискотеки в столицата денонощните наблюдения ще продължат непрекъснато до края на годината.

globa_nap.jpg снимки Вяра Йовева

„Апелираме към гражданите да искат и съхраняват касова бележка за платените от тях куверти за празниците. Ако не го направят, помагат на недобросъвестни търговци да трупат печалби за тяхна сметка. Напомням, че законът предвижда глоба за хората, които не съхраняват касовата бележка до напускането на търговския обект. В дните до края на годината ще санкционираме и за това данъчно нарушение”, каза по повод на проверките Николай Наков, началник на сектор „Оперативни проверки” в НАП София. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4774 |11.11.2008 Санкционират "Топлофикация София", ако останем на студено . 38| 5231 |27.10.2008 В. Сидеров: Нищо лошо няма да стане, ако ДПС не е във властта . 37| 7187 |05.10.2008 Б. Борисов: Станишев се насади на такъв дебат, че ще му стане зле . 2| 5077 |28.05.2008 Държавата да застане срещу световната петролна криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads