Реклама / Ads
7| 3439 |18.05.2021 НОВИНИ

14 години ГЕРБ в София: 10 250 неприети деца в детска градина

.
14 години след идването на власт на ГЕРБ в София равносметката е следната: 10 250 са неприетите деца в детска градина. Сценарият е известен - повтаря се всяка година. Кметицата Йорданка Фандъкова всеки път се зарича, че на следващата ще има места за всички деца. Това обаче не се случи за пореден път. Познайте – сега виновните били родителите.
 

След една година разработване и инвестирането на близо половин милион лева в електронната система за прием, тя не успя да гарантира по-лесно и прозрачно класиране. Системата допълнително усложни процеса и задълбочи кризата, като никога досега не е имало толкова неприети деца. Същевременно Общината успя единствено в това, в което е най-добра – да обвини родителите и удобно да се скрие зад хаоса.

 

Иначе май всички сме чували мантрата на ГЕРБ, че били построили „100 детски градини“. Къде са?

 

Кметът Фандъкова обожава да се хвали с това колко детски градини били построени в последните години под общия знаменател „100 градини за 10 години“. Често се говори за реновации, започнати строежи. На тези хвалби обаче родителите вече не вярват. И тези дни в социалните мрежи мнозина майки изразиха „топлите си чувства към управляващите“ се оплакаха, че децата им били приети в детски заведения още преди години, ала те все още били в ремонт.

 

„10 250 деца не са приети в детска градина в София - 14 години след идването на власт на ГЕРБ в София. За техните хора, места в детските градини винаги са се намирали, разбира се.

 

Дори само този безспорен пълен провал в управлението на града ни е достатъчен кмета да си подаде незабавно оставката. Това би направил всеки отговорен и достоен политик, а такива за съжаление няма в управлението на града ни.

 

На 11 юли всеки софиянец ще има възможността да изрази оценката си за управлението на града ни, а след две години и окончателно да затворим тази страница на безвремие, застой и управленска немощ“, изрази възмущението си във Фейсбук и Иво Божков.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3085 |18.05.2021 Димитър Аврамов: През последните 4 години ресурсите на държавата отиваха в големия бизнес. Това е олигархизация . 12| 5425 |17.05.2021 Корнелия Нинова: От години твърдим, че Борисов превърна ББР в банка на олигарсите . 24| 20941 |17.05.2021 Стела Николова: Ако ДПС натисне „копчето“, с ГЕРБ е свършено . 22| 3259 |17.05.2021 ГЕРБ и СДС в братска прегръдка и за изборите през юли?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads