Реклама / Ads
9| 9847 |21.10.2018 НОВИНИ

23 000 души съпричастни към протеста на майките за свалянето на Валери Симеонов

.
23 000 души са заявили съпричастност към протеста на майките на деца с увреждания. Утре под прозорците на МС от 12, 30 часа те ще настояват вицепремиерът Валери Симеонов да си подаде оставката за думите „кресливи майки“ и „уж болни деца“, казани пред телевизия СКАТ в края на миналата седмица.
 

Над 5 000 души смятат да подкрепят майките, става ясно от обявеното във фейсбук събитие. В съобщението се казва: „Искаме оставката на Валери Симеонов от поста заместник-министър председател на Република България!

 

Заради срама, който изпитва всеки нормален български гражданин от неадекватното му поведение! Заради системни обиди към членове на обществото и използване на езика на омразата! Заради това, че превърна думата "патриот" в обида! Недопустимо е този човек да продължава да представлява българския народ!“

 

Според източниците ни от ГЕРБ разбрахме, че премиерът Бойко Борисов се е запънал и няма да даде и косъм да падне от главата на Валери Симеонов, та камо ли да се лиши от неговото присъствие в правителството.

 

Майките са се подготвили за дълъг престой пред вратите  на МС. Предупредили са протестиращите да си носят топли дрехи и храна. Жените са категорични ,  че заради унизителните думи към  децата, няма да си тръгнат, докато не „вземат главата“ на Симеонов. Те са призовали всички партии и граждански сдружения да ги подкрепят. На този етап няколко политически формации са заявили, че ще излязат с тях на улицата. Това са СДС, „Да, България“, БСП и „Атака“.  В медии, сочени за близки до депутата от ДПС Делян Пеевски се коментира, че БСП се готвят да яхнат недоволството на жените.

 

В интервю за Фрог вчера, Вера Иванова заяви, че никога не е била член на партия. Покана за подкрепа, обаче са изпратили към всички 200 организации,  включително към ГЕРБ и партията на Валери Симеонов - НФСБ. Оказа се, че въпросната формация никога не е припарвала до палатката на майките, за да чуе за проблемите на страдащите деца. Майките не искат да атакуват кабинета на Бойко Борисов, защото очакват предложените от тях закони да бъдат възможно най-бързо приети от сегашния парламент. Те единствено настояват за оставката на Валери Симеонов. Очаква се протест да има в още пет големи града в страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4489 |19.10.2018 Майките на деца с увреждания категорично искат оставката на Симеонов . 27| 5980 |19.10.2018 Валери Симеонов не се извини на майките, оправдава се с политическа атака . 13| 5510 |19.10.2018 Валери Симеонов за майките: Кресливи жени манипулират обществото с уж болни деца . 0| 3597 |17.10.2018 Петков лично съобщи на майките движението на промените в законите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads