Реклама / Ads
2| 5507 |02.08.2014 НОВИНИ

250 души са евакуирани от Бяла Слатина

.
250 души са евакуирани от Бяла Слатина заради наводненията през последното денонощие. Това съобщиха от МВР. Водата по улиците на града вече чувствително е намаляла. На място има екипи с три спасителни автомобила, лодка и помпа.
 

 

От МВР казват още, че 73 спасителни дейности са извършили екипите от пожарникари и спасители в засегнатите от наводненията райони до 12.00 часа днес. Продължават възстановителни работи в областите Враца, София, Пловдив, Монтана и Плевен. Сформирани са и екипи, които работят по отводняването на къщи в селата Борован и Нивянин. Продължават действията по отводняване на около 83 жилищни сгради в с. Баница. Две водоноски на ОУПБЗН - Враца са изпратени в село Нивянин за подсигуряване на питейна вода за населението.

Извършва се постоянно наблюдение на нивото на реките Искър и Скът, както и на язовирите на територията на област Враца. Водата се изпуска само през преливника и няма опасност от пропукване на язовирните стени. Нивото на река Скът при село Оходен е нормално. Проверени са и нивата на язовир Сухия Скът и язовира в село Чирен. Поради наводняване е затворен пътят между село Войводово и Мизия. Временно затворен за движение е и пътят Враца - Оряхово. Обходният маршрут е през Враца - с. Софрониево - с. Бутан - с. Гложене - Мизия - Оряхово и обратно. В област София към момента е прекъснат пътят за с. Рибарица и пътят от селото до с. Ямна. Екипи работят за разчистването им и възстановяване на достъпа до двете села. Заради прекъснат мост и затрупан път без шосеен достъп са населените места Батулия, Бакьово, Огоя, Ябланица, Буковец и Лесков Дол.

Очаква се по-късно днес достъпът до селата да бъде възстановен чрез изграждането на мостово съоръжение. Организирано е отбиване на водата над пътя за с. Батулия в района на наноса и разчистване на пътното платно. Прекъснат е и пътят до село Лъкатник поради пропадане на пътя гара Лъкатник - село Лъкатник. До селото може да се стигне по черен път. Все още не е възстановено ел. захранването на село Лесков дол.

В Пловдивско все още екипи работят за осигуряването на обходен маршрут от село Храбрино към селата Лилково, Ситово и Бойково, където мостът се срути и прекъсна пътя към тях. В област Монтана валежите са спрели напълно и обстановката се нормализира. Отводнени са осем мазета на жилищни сгради в областта. Към момента пет екипа работят по отводняването на пет адреса в Монтана, Брусарци и селата Смирненски и Винище. В Плевенското с. Обнова, общ. Левски, има наводнени около 25 двора, намиращи се в ниската част на селото. Нивото на водата постепенно спада. Три двора в ниската част на град Искър също са наводнени. Прекъснато е водоподаването в с. Бресте, общ. Червен бряг. Организирана е доставката на питейна вода за жителите на селото, информират още  от МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6170 |02.08.2014 И Бяла Слатина е под вода, не пътувайте до там . 0| 4773 |16.07.2014 Потоп и в Бяла! . 2| 6474 |27.06.2014 Портних: Евакуирани са 120 къщи в квартал „Аспарухово” . 105| 6250 |06.05.2014 Станишев ще възобновява язовир "Бяла"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads