Реклама / Ads
6| 3900 |10.04.2020 НОВИНИ

27 полицаи са заразени у нас

.
Към момента потвърдените случаи на заразени с коронавирус полицаи в цялата страна са 27. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов пред журналисти.
 

"Всички са на различни позиции. Затова не мога да кажа - те са се заразили по време на работа. Спазваме всички разпоредби. Мисля, че всички служители на МВР са защитени, както другите", каза той.  По думите му, няма служител, който е пожелал и да му е отказан тестът.

Относно телефоните измами Ивайло Иванов напомни, че МВР не иска пари на никой.

Главсекът на МВР разкри, че заради КПП-тата на областните градове е имал изпратено запитване със следния въпрос: "Може ли да си видя гаджето?".

 

Към вчерашна дата под карантина са били 24 000 души. Те се контролират, информира Ивайло Иванов. Много съвестно се изпълняват проверките на лицата под карантина. "По никакъв начин това, че са празници, няма да повлияе на качеството на нашата работата и хората под карантина ще се контролират все така усърдно", увери той.

 

Откакто трае извънредно положение са регистрирани по-малко „ало“ измами в сравнение със същия период на миналата година. Това съобщи главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД „Национална полиция“.


В Русенско е регистрирана една измама, като мъж се представил за лекар, който иска пари от сестрата на пациент, заболял от коронавирус. „Разследването е в напреднала фаза“, каза ком. Терзийски и напомни гражданите да бъдат бдителни и да не се доверяват, защото МВР и нито една държавна или местна институция не може да взима пари.

 

Той смята, че има и активна медийна кампания, която спомага за намаляване броя на измамите по телефона. Също така посочи и мобилните приложения за борба с телефонните измами, които също са добра превенция. „От друга страна изградените КПП-та на основните пътни артерии са едно възпрепятстване на мулетатат да пренасят пари“, каза Терзийски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3732 |08.04.2020 В Гърция започва масово тестване на хората в заразените райони за сметка на държавата . 2| 3799 |06.04.2020 В Германия отбелязват спад на регистрираните заразени . 2| 4889 |06.04.2020 Расте броят на заразените с COVID-19 в Китай . 19| 4971 |02.04.2020 Двама депутати са със съмнителни проби, 449 са заразени с коронавирус у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads