Реклама / Ads
3| 3228 |07.05.2021 НОВИНИ

45-то Народно събрание ще заседава като за последно

.
Източник: БГНЕС
Днес 45-то Народно събрание ще проведе редовно пленарно заседание, което най вероятно ще бъде едно от последните. Преди два дни президентът Румен Радев обяви, че 11 май, вторник, е най-ранната възможна дата за разпускане на парламента.
 

В програмата на депутатите е предвидено изслушване на ръководството на Комисията за енергийно и водно регулиране за новите цени на тока, парното и водата. В дневния ред са включени и проектите за създаване на временни комисии за законността на обектите на „Росенец“ и за установяване действията на органите на реда по време на протестите миналото лято.

 

Ще бъдат разгледани и проектите за създаване на временна комисия за установяване действията на органите на реда по време на протестите миналото лято, както и за възлагане на Министерски съвет да осигури достъп на българските граждани до руската ваксина срещу COVID-19 „Спутник V“.

 

Депутатите ще разискват на първо четене четири законопроекта, внесени от „Изправи се! Мутри вън!“. Два от тях са за промени в Закона за извънредното положение. Единият предвижда добавката от 50 лева към пенсиите да се изплаща до края на годината и да се спрат принудителните публични вземания от гражданите по време на пандемията. С другия се предлага подкрепа за бизнеса на стойност 200 милиона лева.

 

В програмата на парламента са първо четене на промените в Закона за лечебните заведения, както и в Закона за личната помощ.

 

Междувременно Здравната комисия в парламента ще изслуша здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов, който ще отговаря на актуални въпроси, свързани с епидемията в страната. Комисията ще изслуша още управителя на Националната здравноосигурителна каса относно изпълнението на бюджета на касата, а след това и Националния оперативен щаб, както и Националния ваксинационен щаб.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 13763 |06.05.2021 Велизар Енчев: В петък около Народното събрание трябва да има кордон от пенсионери и бунтовни граждани . 4| 3045 |29.04.2021 Вигенин: Начинът на работа в Народното събрание е напът да отврати избирателите от изборите . 10| 3160 |29.04.2021 Депутатите правят нов опит да заседават . 2| 3345 |27.04.2021 Три комисии заседават днес - за ревизия на управлението на Борисов, за ИК и за Плана за възстановяване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads