Реклама / Ads
14| 3437 |03.12.2021 НОВИНИ

Карадайъ атакува Рашков заради изборите. Извращенията на полицията напомняли за „мракобесните времена преди 89-та“

.
Мустафа Карадайъ Източник: БГНЕС
ПГ на ДПС ще работи за възстановяване на нормалността в политиката. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на група. По думите му с гласа си избирателят е заявил, че желае възстановяване на диалога между политическите субекти и институциите.
 

„Конструктивният политически диалог трябва да бъде в основата на търсенето на верните решения. На първо място трябва да се възстанови диалогът между политическите субекти и институциите. Трябва да спазваме стриктно конституцията и законите на страната. ДПС посочва решението: Програма за икономическо развитие на базата на Зеления пакт. България фатално закъснява със своя План за възстановяване, докато другите страни вече са реализирали 30% от своите. Държавният бюджет се отлага във времето. България загуби битката с пандемията заради безотговорното отношение на изпълнителната власт, особено през последната година. За последните три месеца сме загубили повече хора, отколкото през Втората световна война. България има нужда в най-кратки срокове да си напише Плана за устойчивост и ОП. Българите очакват решения, които да повлияят положително на техните доходи. НАТО и ЕС очакват да бъде предвидим и лоялен съюзник“, заяви Карадайъ.

 

„Натоварени сме с отговорността за прекъснем поредицата от изборите и да започнем да решаваме кризите. Всички избиратели категорично искат точно това“, добави лидерът на ДПС.

 

„На старта на 47-мия парламент няма да сме политически коректни, ако не направим анализ на изборния процес“, коментира още той и посочи, че именно машинното гласуване отблъснало поне половин милион български граждани. Обясни ниската избирателна активност със затруднението на гражданите от машините. Карадайъ не пропусна да разкритикува и начинът, по който служебното правителство организира предходните два избора.

 

„Нашата надежда беше, че именно те ще преустановят порочната практика на ГЕРБ от последното десетилетие да използват всички възможни инструменти на изпълнителната власт за натиск върху структурите и избирателите на политическите опоненти. За съжаление нищо такова не се случи. Точно обратното - натискът и репресията от страна на вътрешния служебен министър и при двата последни избора минаха всякакви граници. Под лозунга „Борба с купения вот“ бяха извършени престъпления против човешките, гражданските и политическите права на българските граждани“, отчете председателят на Движението. По думите му били нарушени основни принципи, а законът бил тотално погазен.

 

Карадайъ се нахвърли и върху ЦИК, като се закани: „ДПС няма да остави нито един случай непроверен и нито един случай, в който има нарушение или престъпление, ненаказан. Защото хората ни казваха, че тези извращения на полицията им напомнят за онези мракобесни времена от преди 89-та година. Всеки трябва да понесе своята отговорност за злоупотребите с власт“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6518 |02.12.2021 Д-р Дечо Дечев пред Фрог: Ще съдя в-к “24 часа” за клевета, едни и същи кръгове ме атакуват . 3| 27185 |01.12.2021 В ”Честно казано с Люба Кулезич”: Защо Бойко Рашков е трън в очите на щурмуващите БСП? . 9| 7122 |29.11.2021 Рашков ще почака за прокурор с топки . 17| 3627 |29.11.2021 Спецпрокуратурата отказа да образува проверка срещу Гешев по сигнал на Рашков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads