Реклама / Ads
25| 5648 |27.08.2020 НОВИНИ

50-ят ден на протестите започна с блокиране на всички входове на съдебната палата

.
Блокирането на съдебната палата Източник: БГНЕС
Петдесетият ден на протестите започна с блокиране на всички входове на съдебната палата. Акцията е на гражданско сдружение БОЕЦ. Тяхна практика е вече всяка сутрин изненадващо да блокират за около час дадена държавна институция, съпричастна към мафиотското управление на страната.
 

Петата  блокада – изненада тръгна от Орлов мост и стигна до съдебната палата. Хората минаха през ул. „Г.С. Раковски“ без да създават трудности на движението, като използваха само зелен светофар. Преди това се спряха на жълтите павета, където работници правеха нещо. Запитани, те отговориха, че сменят паветата. Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев, обаче допусна, че властта прави заграждения, готвейки се за големия протест на 2 септември.

 

След като стигнаха съдебната палата, протестиращите се разделиха така, че да завардят всички възможни входове. За кратко замеряха сградата с яйца и домати. След това лъчовете отново се събраха на централния вход.

 

Табела "Офис на Пеевски" бе сложена на Палатата. Снимка: Камен Добрев
.

 

Първата блокада беше на Министерството на правосъдието с искания както за оставката на премиера Борисов, на главния прокурор Гешев и на правосъдния министър Данаил Кирилов, която вече е факт. БОЕЦ се намират на тротоара, движението се извършва свободно.

 

Остават постоянно блокирани трите възлови кръстовища - на площад "Независимост", при Софийския университет и Орлов мост.

 

Пореден протест с искане на оставка на правителството и на главния прокурор ще се проведе и в Пловдив.

Началото е от 19.00 часа на площад “Съединение”. Организаторите ще организират и шествие, като в общината е изготвен график за поетапно ограничаване на движението по неговия маршрут.

 

Ново протестно автошествие ще се проведе и в Стара Загора. То ще започне в 18:30 часа и ще стигне до летището, откъдето инициаторите, с чувство за хумор, обещават да "изстрелят в космоса записите на Бойко Борисов, за да ги увековечат".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5486 |25.08.2020 Политически сметки: ГЕРБ започна консултациите с партиите за свикване на ВНС . 18| 6885 |25.08.2020 Германска коалиционна партия подкрепи протестите в България . 58| 7009 |24.08.2020 Деница Сачева: Протестите са квази форма на анархокомунизъм. Тя нареди и служебния кабинет на Радев . 38| 8751 |21.08.2020 Ден 44! Протестът започна с искане оставката на Илиан Тодоров , пак затварят пътища

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads