Реклама / Ads
2| 4022 |20.06.2019 НОВИНИ

6 часа на опашка в КАТ за смяна на шофьорска книжка

.
Източник: БГНЕС
Отдавна известно на гражданина е, че за да „свършиш работа” в КАТ трябва да си вземеш почивен ден, сега това се потвърждава от официално проведено през април и май наблюдение по метода „таен клиент” за предоставянето на 15 услуги в 13 общини, областни и общински администрации.
 

Наблюдаваните администрация са на централно ниво, на териториално ниво, на местно ниво, съобщи на пресконференция в Министерски съвет експертът Здравко Сечков. С уговорката, че има администрации, които работят значително по-добре от други, той предупреди, че не могат всички да бъдат поставяни под общ знаменател.

 

„Това, което ние сме наблюдавали по метода „таен клиент” е доколко се спазват нормативни изисквания, доколко процесът на организация на работа по предоставянето на услугата е ефективен и качествен, доколкото съществува обмен между администрациите, доколко гражданите се товарят с предоставяне на документи, които не би следвало да предоставят”, обясни Сечков, цитира БГНЕС.

 

Проверката е установила, че на много места все още не са изпълнени законови задължения на администрацията, не са променени процедурите и образците на документите и не са приложени приетите облекчения за гражданите и бизнеса.

Все още има места, където от гражданите се изисква да предоставят документи, които се придвижват по служебен път между администрациите. Такъв документ например е свидетелство за съдимост.

 

Сечков отбеляза и любезността и отзивчивостта на администратора към заявителя на услугата. Разбира се, много субективно можем да попаднем на служител, който този ден не е в добро настроение, но това не означава, че администрацията е нелюбезна, но имаме такива констатации”, уточни той.

 

В сряда вицепремиерът Томислав Дончев даде срок на проверените администрации до един месец да отстранят всички констатирани проблеми и да му докладват какво е свършено.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 10037 |13.06.2019 Само във Фрог: Над 2 часа продължава разпитът на журналиста Асен Йорданов в полицията . 6| 4717 |30.05.2019 Доц. Б. Попиванов: Оставката на ЦЦ - епизод от сериала “Гущерът си къса опашката“. . 0| 3777 |29.05.2019 Спират продажбата на електронни винетки за 2 часа . 0| 3725 |28.05.2019 Спира продажбата на винетки за два часа в сряда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads