Реклама / Ads
37| 6320 |29.09.2011 НОВИНИ

6 млн. лв. данъци дължи "цар" Киро

.
Близо 6 милиона лева данъци само за алкохол дължи арестуваният в Пловдив цигански бос Кирил Рашков. Проверката срещу служители на НАП, които са спасили Цар Киро от проверки на доходите и имотите, ще приключи до края на седмицата.
 

Държавата ще заведе срещу него дела за “забравените” задължения, съобщиха разследващи и магистрати пред “24 часа”.

Столичните данъчни инспектори са издали серия наказателни постановления за невнесени данъци от селскостопанска дейност на покойния син на Цар Киро - Иван Рашков. Такива има и за имотните сделки из цялата страна на фамилията и бизнеса с алкохол на другия син Ангел Рашков.

 

Цар Киро бе арестуван в ранните часове вчера в Пловдив и по обвинения за закана с убийство на 3 лица.

До 5 ч сутринта вчера данъчните са проверявали досието на Рашков, през деня работата продължи. Столичните данъчни инспектори са издали серия наказателни постановления. На пръв прочит са пресметнали, че "забравените" задължения са за близо 6 млн. лв. Става дума за невнесени данъци от селскостопанска дейност на покойния Иван Рашков, и серията имотни сделки из цялата страна на фамилията, както и бизнеса с алкохол на другия син Ангел Рашков. Той е собственик на фирма "Евро стандарт", която стопанисва дестилерията в Катуница. Там през ноември 2009 г. митничарите откриха нелегален спирт и запечатаха инсталациите. Част от алкохола работниците на Рашкови успяха да излеят в канализацията.

 

От НАП отказаха да съобщят колко са всичките наказателни постановления. "Това е данъчна тайна и не можем да изнасяме подробности на този етап", заяви говорителят на приходната администрация Росен Бъчваров. Той допълни, че проверката срещу служители на НАП, които са спасили Цар Киро от проверки на доходите и имотите, ще приключи до края на седмицата. Поръчителство за убийството на 19-годишния Ангел Петров от Катуница от страна на Кирил Рашков е една от версиите в разследването, по които се работи. Категорични доказателства в тази насока няма. Ако има, ще бъдат повдигнати обвинения, каза говорителят на окръжната прокуратура в Пловдив Галин Гаврилов.

 

Обвиненията срещу Рашков са заради сигналите в РПУ-Асеновград, от петък преди прегазването на Ангел. Те са от Веселин - синът на бившата кметица на Катуница София Христева, и от жената, с която живее на съпружески начала Иванка Петрова. Заплахите били отправени от Кирил Рашков. Още същия ден - петък, Асеновградската районна прокуратура е образувала досъдебно производство за отправените закани за убийство. Разследва се и трета закана за убийство към София Христева. По тези обвинения срещу Цар Киро законът предвижда до 6 г. затвор. "Няма забавяне от пускането на жалбите до ареста на Рашков. След депозирането им законодателството изисква да се извърши предварителна проверка. И в резултат на нея сме сигнализирани от полицията", обясни Гаврилов. В миналото имало жалби от Кирил Рашков срещу същите 3 лица. По неговите оплаквания прокуратурата е отказала производство. (24 часа)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6570 |27.09.2011 Ицо Папата: Нищо не може да спре "цар" Киро . 64| 7146 |26.09.2011 Протести и арести в цялата страна; "цар" Киро - в Боровец . 10| 6267 |26.09.2011 Мешерето отсъди: Обесете "цар" Киро . 19| 11599 |26.09.2011 "Цар" Киро нападна Бареков и Каракачанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads