Реклама / Ads
14| 6021 |29.09.2015 НОВИНИ

Абуаси пред Фрог: Христос не е влязъл в Йерусалим с „Мерцедес 600“, а на магаре

.
Мохд Абуаси
Позицията на Българската православна църква спрямо бежанците от политическа гледна точка не зависи само от България. Учудва ме, че това послание излиза точно от църквата. За толкова години не съм чул църквата да решава проблемите на хората. Не съм виждал църквата да помага на бедните. Не съм видял да подава ръка на безработните. Не съм усетил да възпитава хората и да ги прави по-добри един към друг. Това каза пред Фрог нюз експертът по радикален ислям Мохд Абуаси.
 

 Би трябвало църквата да е притеснена повече от сектанството , което цари в Европа и се превръща в опасен враг на православието. Какво направи църквата, за да спре увличането на младите хора към сектите? Ролята на църквата  в обществото  липсва. Християнството  не може да се разпространява и поддържа, когато духовенството стои далече  от хората и си стои затворено сред  високи стени.

 

Исус Христос, ако действаше по този начин, нямаше изобщо да го има християнството. Исус обикал я, където може, пеша и върху бяло магаре. Когато Христос влиза в Йерусалим, той е бил на бяло магаре, а не в Мерцедес 600. Православието беше поставено на карта  500 години по време на турското робство. И то оцеля. Не може няколко хиляди бежанци да застрашат православната вяра. Срамно е да се мисли така. Силните не се страхуват. Слабите се страхуват. Не говори добре за нас, ако християнството е застрашено.

 

Ако говорим така, това означава, че не си вършим работата. Има и нещо много важно. Между бежанците има доста християни. Трябва ли да разделяме хората на границата, в зависимост от това към коя религия принадлежат?! Какво предлагате-християните ги пускаме, а мюсюлманите не. Голяма част от бежанците са православни християни. Питам тогава кого не иска българската църква? И православните християни ли не иска да приеме? Какво направи църквата за тях? Да, църквата е бедна и бедните пенсионери трябва да ходят в храма, за да си купуват свещи.

 

Позицията на Мохд Абуаси за това кой и защо отключи бежанската криза,  как може да  спре войната в Сирия и от кого зависи това, можете да прочетете повече в рубриката „Интервю“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4451 |29.09.2015 Владимира Янева се изправя пред съда на 20-и октомври . 3| 5153 |28.09.2015 Миков в Троян: Донка Михайлова отново ще бъде предпочетеният кмет . 40| 5059 |28.09.2015 Сидеров: 500 000 са готови да се изсипят в България преди снега . 19| 13002 |28.09.2015 Асоциация за Фрог: Безобразията на зам. министър Васил Грудев грозят министерството и ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads