Реклама / Ads
3| 2894 |17.02.2024 НОВИНИ

Адв. Александър Кашъмов: Лута се съдебната власт, полицията и прокуратурата въобще не са на ниво

.
Александър Кашъмов
У нас се прави корупция на високи ниво. Като се започне от Красьо Черния, Пепи Еврото, сега Нотариуса, това не са нови неща за нас. Лута се съдебната власт и не може да произведе нищо. Както обикновено това, което се случва в България през последните 15-20г. - основните разследващи са журналистите и медиите. Това каза по Евронюз адвокат Александър Кашъмов.
 

Полицията и прокуратурата въобще не са на това ниво. Полицията е зависима от прокуратурата, не може сама да действа. Бездействието на прокуратурата е най-голямата язва. Предвид това кой оглавява прокуратурата у нас сега не мисля, че ще се промени нещо.

 

„Aз мисля, че има поводи за оптимизъм. Със съдия Цариградска разкрихме схемата за изборите във ВСС през 2018г. Новият избор на нов ВСС е нещото, към което трябва да гледаме. Трябва да бъдат истински изборите и там да дойдат почтени хора. 95% от магистратите са почтени хора, но това са точно тези хора, на който никой не дава голямата власт“, коментира още Кашъмов.

 

Адвокатът коментира и убийството на Навални: Това е убийство. Можем да си припомним Сергей Магнитски, който при нас е известен с друго, но той е човек, който е разследвал корупцията по високите етажи на властта в Русия, той беше задържан и убит в затвора, това се случи и с Навални. Това е знакът за човешкия живот там, смята Кашъмов.

 

„Всичко това започна с убийството показно на журналистката Анна Политковская, след като тя написа книгата за режима на Путин, както и множество статии за това какво прави той. Световната общност е в затруднено положение откакто Путин започна войната срещу Украйна. Но когато се действа с оръжие и се потъпкват правата не е лесно за цивилизования свят. Ако светът не си беше затворил очите за Крим през 2014г., може би нямаше или щеше по-трудно да се стигне до сценария през 2022г. - нахлуването на Русия в Украйна, коментира още адвокат Кашъмов.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3893 |17.02.2024 Руският опозиционер Генадий Гудков: Смъртта на Навални няма да остане без мъст . 9| 2539 |17.02.2024 Столичната община отново забранява провеждането на „Луковмарш“ . 5| 5581 |17.02.2024 Николай Стайков: В досието на Нотариуса излиза многократно името на Георги Ушев . 8| 13582 |17.02.2024 Има ли криза в IT сектора и как ще влияе AI? Светлин Наков за ФрогНюз

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads