Реклама / Ads
20| 8312 |22.04.2015 НОВИНИ

Адв. Ангелов за Фрог: Днес бе погребана правовата държава!

.
Изходът на делото за фалита на КТБ е бил предрешен извън съда. Трябваше да се изследва и да се намери истината за банката. На КТБ, на акционери, вложители и облигационери им е отказан всякакъв съдебен контрол върху акта на БНБ за отнемане на лиценза. Съдът обяви, че не може да ревизира акта – не е необходимо да го ревизира, а да го констатира, че е такъв. Така БНБ не може да обяви банката в несъстоятелност, тъй като стъпва на нищожен акт, на правна нула, коментира фалита на КТБ адвокат Людмил Ангелов.
 

Съдът отказа неоснователно да има косвен съдебен контрол. Ние бяхме изложили аргументи за него, като се позовахме на българското и европейското законодателство. Случи се тотален отказ от правосъдие! Решението е удар срещу правовата държава в България. Доказателство, че нямаме правова държава, че правният ред в страната и ЕС не се зачита. Смятам, че ще има много негативни последици за Българи като международен отзвук и като инвеститорски, предупреждава адвокат Ангелов.  

 

Има наличие на институционално лицемерие – такова проявява главният прокурор, министърът на финансите, премиерът, анкетната комисия. Всички казват за заблуда на общественото мнение: „Искаме независима експертиза, за да излезе истината за КТБ”.

 

Искаме истината да излезе в съда, а не в приятелски или неприятелски медии, не в градинки, не в кулоари, не в кафенета. Днес бе погребана правовата държава. Опелото й бе водено от съдия Иво Дачев.      

 

Съдията прие, че до 6 ноември банката е била платежоспособна. От 20 юни 2014 до 6 ноември тя е управлявана от квесторите. Тогава кой е довел банката до неплатежоспособност?! Квесторите! При положение че те имат разписани 23 оздравителни мерки по Закона за кредитните досиета, но те не са приложили нито една т.е. със своите действия или бездействия квесторите са докарали банката в неплатежоспособност. Другият извод за тази късна дата е, че цесиите до 6 ноември са законни. Оттук натам синдиците ще решават кои цесии ще се отменят преди 6 ноември и кои не. Някой има интерес от тази късна дата. Приятелските, нашите цесии няма да бъдат атакувани, неприятелските – атакувани, предрича правозащитникът.    

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 13821 |22.04.2015 Шефът на СВ за Фрог: Съдът не се е произнесъл за ген. Шивиков, удря се армията . 25| 9938 |21.04.2015 Само във Фрог: Прокуратурата свързва Ченалова с наркотици, за да й вземе имотите? . 2| 5427 |21.04.2015 Атанас Русев за Фрог: Само на „Корал“ има издадени 35 незаконни разрешителни за строеж . 27| 12193 |17.04.2015 Счетоводител за Фрог: Адвокатите ще взривят малкия бизнес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads