Реклама / Ads
49| 31266 |21.02.2016 НОВИНИ

Адв. Ал. Ангелов - новият бос на тайната империя на Пеевски

.
Адв. Александър Ангелов
Съсобственикът на ФК "Левски" и дясна ръка на депутата от ДПС Делян Пеевски - Александър Ангелов спешно овладява бизнес структорите на кръга #Кой. След поредица тайни съвещания в х-л "Берлин" в кв. Бояна, свикани като реакция на спирането на обществени поръчки от правителството, Пеевски решил да спаси империята на задкулисието като прехвърли фирми и активи на Ангелов.
 
Това съобщиха за Фрог нюз източници от ДПС. Започнала спешна промяна в управите и собствеността на фирми, за да може Пеевски да остане извън обсега на удара, нанесен от управлението срещу "абонамента" на пеевските фирми за повечето обществени поръчки. Бил обсъждан дори вариант младият олигарх Пеевски да напусне страната и да изчезне от публичното пространство.

Кръгът на Пеевски обсъждал и ответен удар, с който да предизвика скандал около самия премиер Борисов. Трябва да е нещо по-гадно и от аферата "Костинброд", били категорични участниците в посреднощните екшъни в "Берлин". Спецченгета на хранилка при олигарха вардели да не проникне вражеско око на мястото ан срещите, проверявали също за подслушвателна апаратура. Пеевски отсякъл, че час по-скоро трябва да се отклони вниманието от него, като в същото време запази милионите и влиянието си в ъндърграунда на политиката и бизнеса. Спрял се на адв. Ангелов, защото юристът му бил верен и предал банкера Цветан Василев през лятото на 2014 г., участвайки активно в удара срещу КТБ. Считал го за доверен човек, който е изцяло под негов контрол. Ангелов често действал в тандем с Алексанър Сталийски, друг стълб в кръга #Кой.

Ангелов е завършил право в СУ през 1999 г. Започнал трудовата си дейност в адвокатската кантора на Тодор Батков -  "Батков, Стоев, Ботев и сие". През 2009 г. обаче напуска и създава собствена консултантска компания "Авиора консулт". В нейния борд са баща му Параскев Параскевов и адвокат Гено Андреев, съдружник в адвокатската кантора на Александър Ангелов, основана преди две години. Родителят Параскевов е бил зам.-директор на Националното следствие в системата на Държавна сигурност много дълго време - 1968 до 1992 г. След това е секретар на МВР, наблюдаващ Следствието при вътрешния министър Любомир Начев по времето на кабинета "Виденов". Параскевов е известен с опитите си да сдобрява Румен Спасов – босът на кръга "Орион", и тогавашният премиер Андрей Луканов. Параскевов е считан също за близък с много от силовите групировки по време на прехода. За тези му топли връзки той е бил критикуван от Николай Добрев, когато става вътрешен министър. Името на Параскевов беше замесено и в афера с незаконен внос на захар, както и покрай убития бос от групировката СИК Поли Пантев. За това пише в. "Капитал".
През май 2015 г. Александър Ангелов става съсобственик на футболния клуб "Левски". Бил е и член на съвета на директорите на в. "Стандарт".

Ангелов става публично близък на Пеевски през 2012 г. Тогава при покупката на недовършената сграда на ИПК "Родина" купувачът в лицето на дружество, управлявано от майката на депутата - Ирена Кръстева, беше представляван именно от Ангелов. Той фигурира и като представител на офшорна компания, която изненадващо придоби дяловете на Денис Ершов и Александър Мелник в "Петрол холдинг". Основен кредитор на "Петрол" беше КТБ.
Месеци преди удара срещу КТБ адв. Ангелов вече е плътно зад Пеевски. Счита се, че чрез него Пеевски се ползва с подкрепата на задкулисните играчи от ДС, които продължават да влияят върху бизнеса и да се месят в управлението на страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 7477 |17.02.2016 ВИДЕО! Новият USA-посланик на чист български се обърна към всички . 34| 6016 |15.02.2016 Нова ода на Тадаръков: Историците ще кажат Доган новият Левски ли е! . 18| 6845 |06.02.2016 Страхил Ангелов: Ако има министерство на водопадите, Кунeва ще е първа за там . 8| 4437 |29.01.2016 РБ обмисляли Кунева да е новият просветен министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads