Реклама / Ads
1| 7287 |10.01.2023 НОВИНИ

Адв. Белянова: ГЕРБ се готвят за ”безвъзмездно” финансиране на 6 от кметовете си в София

.
Албена Белянова
ГЕРБ се готвят да осигурят ”безвъзмездно” финансиране на 6 столични района, в които кметовете са от същата политическа партия преди местните избори. За това сигнализира във Фейсбук зам.-кметът на район Красно Село и адвокат Албена Белянова. Тя пише:
 

Докато, напълно основателно, всички се вълнуваме от случващото се в Пловдивския общински съвет, в Столичен общински съвет, по доста нескопосан и правно неиздържан начин (https://council.sofia.bg/…/soa23-vk66-94-radeva-stojkova…), Политическа Партия ГЕРБ са напът да си осигурят „безвъзмездно“ финансиране за 6 столични района, и шестте „случайно“ управлявани от кметове на ПП ГЕРБ. Идват местни избори, залогът е голям, а т.нар. опозиция блее.


Трима общински съветника от ПП ГЕРБ заедно с двама от заместник-кметовете на Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova, чрез Председателя на СОС – Георги Валентинов Георгиев, предлагат с пари от Европа (т.е. на всички европейски данъкоплатци), в размер на приблизително 10 млн. лв., да се облагородят междублокови пространства само в 6 от 24-те столични района с меко казано спорни мотиви. Нещо като „Да излъжем Европа, за да не ни вземат парите“. Не баш същото, само „мирише“ на корупция еднакво.


За приблизително 10 млн. лв. районните кметове от ПП ГЕРБ ще озеленяват, а ако успеят да проведат законово изискуемите процедури - ще изграждат паркинги за свободно паркиране, детски и спортни площадки, без да е ясно колко броя, за колко пари и къде. Затревяването обаче е сигурно. Ливади – много.


Днес предложението на представителите на ПП ГЕРБ безпроблемно мина в 3 постоянни комисии на СОС. Интересно и много показателно ще е как ще гласува в четвъртък т.нар. опозиция - общинските съветници от Българска Социалистическа Партия и Демократична България, по т. 22 от Дневния ред.


Не искам да вярвам, че срещу 500 000 лева – средства, които са обещани на район „Средец“ Traicho Traikov от Столична община (от нашите данъци), е възможно ПП ГЕРБ да са си осигурили подкрепа за PR кампания на част от т.нар. опозиция в СОС. Не искам да вярвам, че след няколко месеца Столична община отново ще бъде управлявана от ПП ГЕРБ и от изключително наглите й, но не особено компетентни представители.
P.S. Бих тагнала Председателя на СОС – Георги Валентинов Георгиев, но и той, като Бойко Методиев Борисов, ме е блокирал.

 


.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3293 |10.01.2023 Радостин Василев: ГЕРБ са много по-токсични от ДПС . 6| 2972 |10.01.2023 ГЕРБ готови да седнат на разговор за кабинет с мандат на ДБ, но ако е сериозен и без сочене с пръст . 2| 3692 |09.01.2023 Весислава Танчева: Преразглеждането на обществения договор означава ГЕРБ да открият проблема в себе си . 21| 7717 |09.01.2023 ГЕРБ се наежиха: Няма да подкрепят правителство с мандат на ДБ, ако в него участва ПП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads