Реклама / Ads
4| 4337 |17.06.2021 НОВИНИ

Адв. Емил Георгиев: Анализът на Пеевските проверки (пак) не е показал нищо?

.
Емил Георгиев
Из съобщение на сайта на прокуратурата от 04.06.2021 г.: ”Следва да се отбележи, че голяма част от посочените обстоятелства в обсъждания доклад на Министерство на финансите на САЩ, вероятно стъпват на работата на Прокуратурата на Република България и събраните от нея доказателства – част, от които вече са представени и в съда. Само българският съд може да каже дали едно лице е виновно или не, защото презумпцията за невиновност е основен принцип във всяка демократична държава.
 

По отношение на лицето Пеевски през годините от страна на прокуратурата са били извършвани редица проверки. Предстои същите да бъдат анализирани."


Из съобщение на сайта на прокуратурата от 17.06.2021 г.:
"Върховна касационна прокуратура изпрати писма чрез Министерство на правосъдието до Департамента по правосъдие на САЩ, с които поиска информацията, на която са основани констатациите на компетентните американски органи по отношение на шестимата български граждани и свързаните с тях търговски дружества.
Информацията, послужила като основание за наложените им санкции, е поискана във връзка с образуваните проверки, след самосезиране от страна на Прокуратурата на Република България, по повод официално оповестяване за наложени санкции на български граждани от Службата за контрол на чуждестранните активи към Министерство на финансите на САЩ.


Именно оповестената от компетентните власти на САЩ информация беше поводът за предприемане на действия от страна на българската прокуратура, съгласно нейните правомощия. Информацията би помогнала за изясняване на предмета на образуваните проверки и евентуално бъдещо наказателно разследване."
Та, питам се, нашата прокуратура ли не може да си намери доказателствата, дето ги е събирала (и представяла в съда), или анализът на Пеевските проверки (пак) не е показал нищо?

 

Адв. Емил Георгиев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 19281 |09.06.2021 Бивши кадри на БНТ поискаха оставката на Емил Кошлуков и СЕМ . 3| 3993 |06.06.2021 Евгени Георгиев: За половин година няма нито една извършена трансплантация у нас . 14| 4291 |01.06.2021 Емил Хърсев се мазни на предишните: ББР не е направена да кредитира малък и среден бизнес . 4| 4779 |26.05.2021 Журналистката Емилия Милчева: Патриотите ще са вън от парламента, може да има правителство на Слави и ДБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads