Реклама / Ads
3| 5629 |17.06.2020 НОВИНИ

Адв. Калин Ангелов: Задължение на Гешев е да назначи проверка по казуса с Полфрийман

.
Адв. Калин Найденов
Явно е - някакъв мозъчен тръст им казва какво да говорят. Господин Гешев така и не успя да улучи онова, което му пуснах. То не е нито жалба, нито молба. То е искане. Нито веднъж не го спомена. Поисках го от прокуратурата. Това е точно негово задължение - да назначи проверка на видеото, което вече изтече и там да се отговори на конкретни въпроса, които ги няма в делото.
 

Девет месеца вече Джок Пофрийман живее сред нас. Доказа, че този образ, който му бе изграден, очевидно не е верен. Не се страхуваме, че ще предизвикаме патриотарски страсти с искането си за возобновяване на делото и разглеждане на записа. Пофлийман заслужава справедливост.

 

Това заяви в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" адв. Калин Ангелов - защитникът на австралиеца, осъден за убийството на студента Андрей Монов.

 

Той коментира и езикът, с който главния прокурор Иван Гешев адресира казуса.

 

"Явно е - някакъв мозъчен тръст им казва какво да говорят. Господин Гешев така и не успя да улучи онова, което му пуснах. То не е нито жалба, нито молба. То е искане. Нито веднъж не го спомена. Поисках го от прокуратурата. Това е точно негово задължение - да назначи проверка на видеото, което вече изтече и там да се отговори на конкретни въпроса, които ги няма в делото", обясни Ангелов.

 

По думите на юриста има много неща, които не се виждат от видеото и има много въпроси, чиито отговори липсват. Сред тях например е дали на видеото се вижда Джок Пофлийман, Андрей Монов и може ли някое от останалите лица да бъде разпознато. Искането за възобновяване на делото обаче предизвика и реакции.

 

"Не искам да влизам в спор с бащата на Андрей Монов. Страхотна е мъката му и не искам да влизам в диалог с него. Според мен той често говори неистини. Диалогът ми е с господин Цацаров, който даде 15-минутно интервю по Нова телевизия, в което нито бяхме потърсени как виждаме изнесените от него факти.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5483 |16.06.2020 Калин Каменов: Не съм станал кмет заради сините си очи. Подкрепата на ГЕРБ е важна . 6| 18559 |10.06.2020 Адв. Иван Петров: Калинки, селски пръчки, пиарки и политически хлебарки дебнат от ъглите на държавни човешки ресурси . 18| 6024 |07.06.2020 Проф. д-р Костадин Ангелов: Трябва да свикнем да живеем с коронавируса . 5| 6096 |05.06.2020 Писателят Калин Тодоров: Прокуратурата манипулира общественото мнение и съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads