Реклама / Ads
1| 2318 |09.04.2024 НОВИНИ

Адв. Петромир Кънчев: Kогато наближат избори, се активират играчи като прокуратурата и ДАНС

.
Адв. Петромир Кънчев, "Правосъдие за всеки" Източник: БГНЕС
"Основен герой в скандала с изтеклите снимки, които показват как главният секретар на МВР Живко Коцев е в компанията на задържаните при акцията в Агенция "Митници", са зрителите. Kогато наближат избори, се активират играчи като Прокуратурата и ДАНС. Това се случи на предходните избори, случват се и сега. Създава се една ситуация, в която всички са маскари и целта е да се намали общата избирателна активност, с което определени политически партии печелят."
 

Това заяви в ефира на Нова телевизия адвокатът в "Правосъдие за всеки" Петромир Кънчев.

 

"Двете страни си разказват истории. Не ми се иска да избирам правилната история. Видимо е, че се търси някаква предизборна ефективност. Това няма да бъдат първите избори, на които ставаме свидетели на подобни зрелища, в които присъстват СРС-та, снимки, намеса на всякакви служби и медиите, които споделят общественото мнение", каза на свой ред Тихомир Безлов от "Центъра за изследване на демокрацията".

 




По думите му водещият проблем при подобни политически сблъсъци, фигурата на главния секретар на МВР се политизира и периодично се сменя.

 

"Двете версии не се изключват една друга. Документирането на подобни отношения между главния секретар на МВР и лица, за които има подозрения, че осъществяват престъпна дейност не е от вчера, това се случва от години", коментира бившият директор на Националната следствена служба Бойко Найденов.

 




Според него ако въпросният протокол е реален и е осъществен разпит на главния секретар, в присъствието на негов защитник, то този човек няма място в МВР.

 

Петромир Кънчев смята, че най-притеснително в случая са действията на прокуратурата.

 

"Ако подобна среща действително се е провела, това е опит за изнудване и е случай за специалния прокурор Талева. Не може прокуратурата толкова дълго време да не е останала нереформирана и дойдат ли избори, подобни доказателства да се използват по този начин", категоричен бе той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 2612 |09.04.2024 Борисов след полагането на клетвата: Виждам, че доминира кабинетът „Денков-Габриел“ . 3| 2633 |09.04.2024 Президентът: Ако зависеше от мен, нямаше да сложа Калин Стоянов в кабинета . 26| 2626 |09.04.2024 Извънредно заседание на НС: Служебните министри положиха клетва /видео/ . 0| 2312 |09.04.2024 Руските агресори за пореден път атакуваха Украйна с дронове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads