Реклама / Ads
3| 6391 |04.04.2018 НОВИНИ

Адв. Рангелов за Фрог: Бегълците са поели по различни пътища

.
Адв. Людмил Рангелов
Срам е бягството от Централния софийски затвор през парадния вход. Тази новина вече е станала международна. Това заяви пред Фрогнюз адв. Людмил Рангелов.
 

Директорът на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” и зам.-правосъдният министър  трябва да си подадат оставките. Служителите на затворите искат увеличение на заплатите, но дали ще станат по-стриктни и отговорни при изпълнение на задълженията си?!

 

Скандално е обстоятелството, че бегълците са въоръжени не със собственоръчно изработено оръжие, а с огнестрелно. Имали са и боеприпаси. Ако проверките по килиите бяха добросъвестни, трудно щеше да се укрие оръжието. Защо на двама опасни убийци им е дадена възможност да бъдат в близост?!, задава въпрос към институциите, допуснали бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев адв. Рангелов.

 

В затворите се извършва оперативна работа. Чрез различни способи служителите разбират, че се подготвя било бунт, било бягство. На всеки лишен от свобода се изготвя специална програма за адаптация и превъзпитание. Психолозите са длъжни да се срещат с тях и да следят  състоянието им.

 

Възможно е след бягството си Радослав Колев и Владимир Пелов да са се разделили, което прави още по-трудно залавянето им. Те нямат общо престъпно минало, различни са им контактите и местата за криене. Този, който е уредил пистолета и е стрелял, е лидерът. Той вероятно е осигурил и логистиката.

 

Няма такава държава, в която с мощно дълго автоматично оръжие се стреля пред Съдебната палата в София. До днес няма ни вест, ни кост от извършителя. Цял самолет, идващ от Франция, влезе на летище „София” без да бъде проверен. След този случай излезе информация, че от полет от Амстердам първите няколко човека не са проверявани. Всичко това е провал след провал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 8869 |04.04.2018 Само във Фрог: Яки и тренирани надзиратели залегнали на земята при бягството на опасните пандизчии . 8| 10449 |03.04.2018 Само във Фрог: Преди седмици от затвора уведомили полицията, че Пелов готви бягство . 7| 13843 |03.04.2018 Първо във Фрог: Опасният Владимир Пелов и убиецът Радослав Колев са избягалите пандизчии . 6| 10611 |03.04.2018 Само във Фрог: Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев със 7500 лв. заплата, бие премиера и президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads