Реклама / Ads
13| 5783 |30.06.2021 НОВИНИ

Aдвокат за казуса с ББР: Отиваме в магарешкия рай

.
Източник: БГНЕС
Съдебните актове не са Божи заповеди и могат да се коментират по-свободно от редовите граждани, но когато става въпрос за представители на Изпълнителната власт, те трябва да бъдат по-внимателни. Аз малко съчувствам на министър Петков. Такъв квалифициран човек, заемащ такъв стратегически държавен пост, а той е лишен от инструментите и средствата да си подбере екип. Това коментира пред ФАКТИ адв. Стефан Гайдарски.
 

"Такъв един въпрос, свързан с ръководните кадри, дори когато става въпрос за управлението на дружество, чийто собственик е държавата, министърът трябва да може да постига един такъв ефект с един разговор. Хора, които се възползват и шиканират закона, превръщат ситуацията в такава, в която министърът да не може да си избере екип. Чудя се на тези хора, които макар и законосъобразно използват едни средства ... отиваме в магарешкия рай - дай да саботираме министъра докрай, за да може да докажем, че министърът не може да смени един борд, не може да увеличи състава на един колективен управителен орган.

 

Защитата, която имат определени лица, служебни правоотношения, тя е свързана с редовите държавни служители, не е свързана с бордове на държавни дружества, не е свързана с ръководни органи на най-високите позиции. В крайна сметка всеки министър трябва да може да си избира екип.

 

Това е проблем, който виси и за следващото правителство, когато и да се конституира то. При всички положения трябва да бъде проведен дебат. Трябва ясно да се излезе и да се каже на българското общество един министър, един ръководител може ли да си избира екип или в крайна сметка, въпреки че отговаря за цял сектор от държавата, не. В случая с ББР въпросът не е правен. Дори да имат правни основания да обжалват министерското решение, принципалаът е показал, че не желае да работи с тези хора", коментира той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3950 |05.05.2021 БСП върна мандата. Отиваме на нови избори на 11 юли . 2| 6903 |26.02.2021 Адв. Грета Ганева: Ще прескочим прокуратурата и МВР по казуса ”Осемте джуджета” . 3| 3175 |25.02.2021 КС образува дело по казуса с “надглавния” прокурор . 16| 3333 |15.02.2021 Сидеров за изборите: Сигурни сме, че отиваме да участваме в купен мач

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads