Реклама / Ads
9| 5876 |12.07.2020 НОВИНИ

Адвокати с призив за всеобщ отпор срещу беззаконието в България

.
Адвокатите от ”Обединение на свободните адвокати” призоваха за всеобщ отпор срещу беззаконието в България. В свое обръщение те отбелязват:
 

"Уважаеми български граждани, Уважаеми колеги адвокати,
Последните дни с действията си главният прокурор и министърът на правосъдието поставят под опасност върховенството на закона в страната и заплашват да отменят основни принципи, върху които е изграден българският правов ред.

 

Нашите колеги от Адвокатските съвети в Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Хасково и Смолян излязоха с ясна, аргументирана и точна позиция, с която призовават главния прокурор и министъра на правосъдието да подадат оставки. „Обединение на свободните адвокати“ подкрепяме и се солидаризираме с тази позиция.

 

Основна уставна цел на нашето сдружение е защитата на върховенството на правото и еднаквото прилагане на закона спрямо всички. Вече година работим за постигане на нашите цели, което никога няма да е възможно, ако в България политици и прокуратура всекиденвно погазват основните правни принципи. Конституционна задача на всеки адвокат е да пази и защитава правата и законните интереси на гражданите и юридически лица, което в настоящата обстановка не само е силно затруднено, но и опасно.

 

Наши колеги все по-често са обвиняеми и подсъдими заради защитата, която оказват на своите клиенти. Ние вече изразихме категорична позиция срещу грубото нарушаване на презумпцията за невиновност от прокуратурата, както и критика срещу нежеланието на държавната власт да съобрази българското законодателство с Директива 2016/343 относно yĸpeпвaнeтo нa няĸoи acпeĸти нa пpeзyмпциятa зa нeвинoвнocт и нa пpaвoтo нa лицaтa дa пpиcъcтвaт на cъдeбния пpoцec в нaĸaзaтeлнoтo пpoизвoдcтвo.

 

Ще продължаваме да се борим и отстояваме правото на защита, справедлив съдебен процес и равнопоставеност на страните, при стриктно спазване на българското и европейско законодателство.

 

Призоваваме всички български граждани, и в частност всички юристи, да последват нашия пример и подкрепят колегите ни от адвокатски колегии Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Хасково и Смолян!

 

СНЦОП "Обединение на свободните адвокати"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4400 |11.07.2020 Нинова с призив: Да се обединим около идеите и хората, които няма да се огънат, за да ги реализират . 62| 94314 |10.07.2020 Осман Октай пред Фрог: Призовавам турци и мюсюлмани да подкрепят протестите в София и „Росенец“, и да се отзоват на призива на Радев . 2| 6538 |08.07.2020 Софийска адвокатска колегия в защита на адвокати, които търпят репресии заради работата си . 12| 7570 |06.07.2020 Адвокатите в Смолян искат дисциплинарка срещу Председателя на Висшия адвокатски съвет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads