Реклама / Ads
0| 3272 |14.04.2022 НОВИНИ

АЕЖ иска оставката на Йорданов като председател на Комисията по култура и медии

.
Тошко Йорданов Източник: БГНЕС
Призоваваме за оставката на Тошко Йорданов от председателския пост на Комисията по култура и медии. Смятаме, че човек, номинирал Карбовски, или няма представа от това каква трябва да бъде журналистиката, или има лоши намерения. По тази причина, призоваваме г-н Йорданов да се оттегли. Това пишат в позиция до медиите от Асоциацията на европейските журналисти.
 

Според тях медийният сектор има много проблеми, които е добре да започнат да се решават веднага, а оставането на Тошко Йорданов начело на комисията ще е пречка това да се случи.

 

От съобщението става ясно още, че протестът „Спрете гаврата с медиите“, организиран от АЕЖ, ще се състои, въпреки оттеглянето на кандидатурата на Мартин Карбовски за член на СЕМ.

 

„Оттеглянето на кандидатурата на Мартин Карбовски за член на СЕМ е правилно, но самата му номинация е поредно преминаване на червената линия. Издигането му показва, че има политици, които са готови на всичко, за да продължи медийната среда да затъва още и още, дезинформацията да доминира, пропагандата да разколебава доверието в демокрацията и европейските ценности. Дезинформацията убива, дезинформацията ни прави по-бедни, дезинформацията ни отнема свободите“, пишат от АЕЖ.

 

Протестът ще бъде символичен: „Събираме се в 18:30 ч. в петък от източната страна на парламента, в градинката на Свети Климент Охридски (между Народното събрание и Софийския университет). Донесете плакати. На тях може да не пише нищо, тъй като, както се казваше в онзи стар виц: "Протестирам с празен плакат, защото всичко е ясно". Този виц вече е реалност в една европейска държава, а очевидно има политици, които работят той да стане реалност и тук. Но днес все още имаме свободата да протестираме с плакати с надписи или с такива без и никой няма да ни арестува. Нека се възползваме“.

 

„Асоциацията на европейските журналисти няма да толерира по никакъв начин език на омразата или обиди. Винаги трябва да внимаваме да не се превръщаме в онова, срещу което протестираме“, се казва още в съобщението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3248 |14.04.2022 Пред почти празна зала: ГЕРБ поиска оставката на кабинета заради „незаконния арест на Борисов“ . 0| 3204 |14.04.2022 Антон Дончев, поети и художници поискаха от премиера оставката на министър Наско . 0| 3123 |14.04.2022 Путин поиска руският газ да потече на изток . 0| 3118 |13.04.2022 Н. Ананиев: Инж. Георги Златев иска парите, които той е трябвало да контролира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads