Реклама / Ads
0| 2631 |19.06.2023 НОВИНИ

Акад. Денков към главния мюфтия: Идеите могат лесно да разделят хората, но също и да обединяват обществото

.
Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи (вляво) и министър-председателят акад. Николай Денков (вдясно) Източник: Пресслужба на Министерския съвет
”Идеите могат лесно да разделят хората, но също и да обединяват обществото. Важно е да сме заедно в усилията си за промяна към по-добро”.
 

Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков пред главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи и неговите заместници при гостуването си в Главното мюфтийство в навечерието на големия мюсюлмански празник Курбан Байрам, информираха от пресслужбата на кабинета.

 

"Уважавам хората, които са се посветили на духовността, знанието и книгите. Ще имате стабилен партньор в лицето на държавата", категоричен бе акад. Денков.

 

Денков заяви, че се надява Българската православна църква и мюсюлманското вероизповедание да помогнат възпитанието на децата отново да стане приоритет в училище заедно с образованието.

 

Министър-председателят припомни, че е избран за народен представител в 48-ото и 49-ото Народно събрание от Шумен и има добри контакти с мюсюлманите както в това свое качество, така и като преподавател в Софийския университет. По думите му регионите на Шумен, Търговище, Разград и Силистра имат сериозен потенциал за икономическо развитие и държавата е готова да им помогне в този аспект.

 

Главният мюфтия Мустафа Хаджи увери премиера в желанието на мюсюлманското вероизповедание да насочи усилията си срещу радикалния ислям и за свободно упражняване на религията според традициите в България. Домакините разказаха за благотворителните инициативи на Главното мюфтийство. Те благодариха на държавата за помощта при закупуването на сграда за Висш ислямски институт и помолиха за финансова подкрепа за нейното ремонтиране, както и за акредитация на висшето училище.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3035 |18.06.2023 Водната стихия: Обстановката в засегнатите райони се нормализира. Денков увери, че най-страшното е преминало . 8| 2952 |18.06.2023 Премиерът Николай Денков за наводненията: Възстановяването на инфраструктурата ще струва милиони левове . 3| 3020 |18.06.2023 Атанаска Дишева: Докато заема поста, Сарафов може да упражнява всички правомощия на главния прокурор . 3| 3077 |18.06.2023 Министър-председателят акад. Денков заминава за Враца и Монтана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads