Реклама / Ads
6| 7755 |21.03.2024 НОВИНИ

АКФ: Какво всъщност е имало в доказателствата, иззети от имотите на Еврото в България и Гърция?

.
"СГП-Лийкс #2: Лаптопи, телефон, документи, дискове, касети. Какви са иззетите доказателства от имотите на Петьо Петров-Еврото и къде се намират сега?", питат от Антикорупционния фонд. "Слухове из кулоарите на правосъдието говорят, че били с много по-интересно съдържание, към което „нездрав интерес“ проявили някои административни ръководители в прокуратурата", допълват оттам.
 

Антикорупционен фонд (АКФ), Fаcebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. Вчера АКФ публикуваха и първата част на СГП-Лийкс.

 

СГП-Лийкс #2: Лаптопи, телефон, документи, дискове, касети. Какви са иззетите доказателства от имотите на Петьо Петров-Еврото и къде се намират сега.Това е протоколът за претърсване на един от имотите на Петьо Петров-Еврото в София - апартамент на улица “Свиленица” в близост до прочутия ресторант “Осемте джуджета”, както и опис на иззетите веществени доказателства при претърсването на този и друг апартамент в същата сграда. Процесуално-следствените действия се извършват в малките часове на 30 май 2023 г. в хода на светкавично образуваното в Софийска районна прокуратура (СРП) разследване, след като ден по-рано АКФ публикува получени по електронна поща снимки на усмихнатите Петров и тогава заместник-главния прокурор Борислав Сарафов пред „Осемте джуджета“.


Публикуваме данни за събраните веществени доказателства само от два от претърсените през тази нощ имоти на Петров.


Оттам са иззети два компютъра, един мобилен телефон, напечатани и ръчно изписани документи, както и различни носители - компактдискове, лентови носители, касети с ленти, дори една дискета.


Съдържанието на всички информационни носители е неизвестно.


Тези веществени доказателства, заедно със събраните при другите действия по разследването, са изпратени на 09.06.2023 г. от СРП на Върховния касационен съд (ВКС). Там по новоприетия механизъм за независимо разследване на главния прокурор и неговите заместници трябва да се администрират сигналите срещу тях, като се препратят към специалния прокурор по разследването на високопоставените ръководители на прокуратурата. Докато се чака назначаването на такъв обаче и след като разследването на СРП е прието от СГП по компетентност (тъй като касае и други магистрати), прокурорът Йордан Петров от СГП изисква и получава тези веществени доказателства от заместник-председателя на ВКС (подробно описание на всички тези събития и какво е притеснителното около тях - линк в коментар).Така във фактическата власт на СГП попадат множество веществени доказателства с неизвестно съдържание, които потенциално биха могли да касаят редица административни ръководители в прокуратурата, в това число и такива на самата СГП. За чиято свързаност с престъпната мрежа около Петьо Еврото говорят няколко свидетели в разследването на СРП.


Към събраните материални доказателства от имотите на Еврото в България трябва да се добавят и онези от негови имоти в Гърция след изпратени от СРП европейски заповеди за разследване до южната ни съседка, които също са се озовали в СГП.


И за които слухове из кулоарите на правосъдието говорят, че били с много по-интересно съдържание, към което „нездрав интерес“ проявили някои административни ръководители в прокуратурата.


Какво всъщност е имало на тези информационни носители, иззети от имотите на Еврото в България и Гърция?


Едва ли някога ще научим. Предвид начина на администрирането им по настоящия казус и множеството публично известни данни за това какво се е случвало назад в годините с веществени доказателства по знакови дела.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2303 |21.03.2024 Израелски министър: Ще превземем град Рафах, дори това да доведе до разрив в отношенията със САЩ . 7| 2456 |21.03.2024 Магистрати от цяла Европа искат проверка в България заради тормоза над съдия Цариградска . 15| 2328 |21.03.2024 ГЕРБ отговориха на ПП-ДБ: Заставаме твърдо зад Мария Габриел, разговори са възможни само след оттеглянето на Василев . 2| 2291 |21.03.2024 Министър Тагарев се е срещна с украинския министър на отбраната Рустем Умеров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads