Реклама / Ads
0| 3315 |30.05.2022 НОВИНИ

Алена Щерк е убита по особено жесток начин, обвинен е бившият й приятел

.
Източник: БГНЕС
47-годишната IT специалистка Алена Щерк е убита по особено жесток начин. За престъплението е обвинен бившият й приятел Виктор Спига, стана ясно от съвместен брифинг от прокуратурата и СДВР.
 

Убийството най-вероятно е извършено през нощта на 27-28 май, когато автомобилът на Щерк е засечен да пътува по пътя Перник- Радомир. Тялото й беше открито в неделя, в района на Батановци до Перник. Щерк беше в неизвестност от петък. Доказателствата сочат, че извършител на убийството на 47-годишната жена е бившият й приятел Виктор Спига, който е задържан в Италия.

 

Установено е, че на 26 май вечерта Алена е била при свои близки, след което се прибира вкъщи. Предполага се, че деянието е извършено или в гаража, или в автомобила на жертвата. Има доказателства, че тялото й е било превозено в автомобила й, по който е имало кръв, а този автомобил е каран от обвиняемия – Виктор.

 

По тялото на жената има следи от удари. Касае се за множество удари по главата и травма, несъвместима с живота. Повдигнато е обвинение на бившия й приятел за убийство, извършено по особено жесток начин.

 

Мотивът вероятно е заради връзката, която са прекратили и е възможно убийството да е от ревност, смятат от СДВР.

 

От прокуратурата обясниха, че сигналът за изчезването на Щерк е подаден в 6 РУ на 27 май от близки на жената. Започнало е незабавно издирване от ГД „Национална полиция“ и СДВР.

 

Първоначално делото е образувано за отвличане, като първото обвинение срещу бившия й приятел е било за отвличане.

 

Формиран е екип от прокурори. Поискани са данни за трафика на мобилните телефони. Било е постановено обвиняемият да бъде задържан за срок от 24 часа и му е било забранено да напуска страната. Той обаче е напуснал България с автомобил към Гърция. Придвижил се е с ферибот до Италия.

 

Още в събота е повдигнато обвинение срещу него и е изпратена Европейска заповед за арест. Лицето е задържано в Италия.

 

Досега няма подадени сигнали за домашно насилие от Щерк. Имало е обаче ревност, казаха полицаите.

 

От СДВР признаха, че тялото на Алена е открито от нейните приятели, които също я издирваха още от изчезването й.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3286 |30.05.2022 Арестуваха бившия приятел на Алена Щерк в Италия . 0| 4245 |29.05.2022 Бившият приятел на Алена Щерк разбрал за изчезването й от новините. Връща се от Италия на 5-6 юни . 0| 3762 |29.05.2022 Откриха тяло край Радомир, вероятно на издирваната IT специалистка Алена Щерк . 0| 4482 |28.05.2022 Издирват изчезналата IT специалистка Алена Щерк

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads