Реклама / Ads
0| 9392 |30.03.2022 НОВИНИ

Аллах ли дава на чеченеца Кадиров вила в Дубай, самолет и Ролс-Ройс?!

.
Източник: Українська правда
Само през 2021-2022 година главата на Чеченската република Рамзан Кадиров е „можел” да посети Обединените арабски емирства 14 пъти - поне толкова е кацал частният му самолет в ОАЕ, сочи разследването на Українська правда. От медията посочват, че са и открили местоположението на вероятната вила на съучастника на Путин - луксозна сграда, превърнала се в убежище за руския елит след обявената война от РФ в Украйна.
 

От Українська правда припомнят, че луксозният Airbus A319 на стойност около 80 милиона долара „каца” при Кадиров през 2013 г., като привлича вниманието на руските журналисти през 2017 г., когато снимка на една от спалните на самолета е публикувана от руския пропагандист и певец Тимати.


Източници на украинската медия в авиационната индустрия разкриват: Интериорният дизайн на самолета е дело на една от най-скъпите компании в света в дадената сфера - британската Winch Design. По някаква причина бордът не е регистриран в Чечения, а в офшорка на Бермудите.

 

.
Източник: Українська правда


 „Аллах дава"

 

Още през 2011 г. журналисти успяват да зададат въпроса на Кадиров „Откъде взе парите за луксозен начин на живот?" А отговорът му е категоричен: „Аллах дава. Не знам откъде идват парите."

 

Разследващите журналисти не се съмняват, че самолетът е притежание на Кадиров: Ако анализирате всички полети на този самолет, няма как да не забележите, че „домът” на  самолета се намира на летището в град Грозни, Чечения и полетите на самолета съвпадат с няколко международни посещения и срещи на Кадиров в Москва. А бордът посещава Емирствата почти всеки месец.

 

По време на всички тези посещения човек от „отдел” на Кадиров едва ли ще използва хотели. За да подкрепи тази теза Українська правда анализира последните полети на самолета в ОАЕ. И така - на 26 февруари 2022 г. самолетът на Кадиров посещава Дубай само за ден. Преди това - на 23 февруари музикант от ОАЕ публикува снимка в Instagram, която озаглавява „с вицепрезидента на Чечения".

 

.
Източник: Українська правда


На снимката ясно се вижда заместникът на Кадиров Адам Делимханов, който според самия глава на Чечения от първите дни ръководи кадировците, които заедно с други наемници в руската армия предприеха пълномащабно нахлуване в Украйна през нощта на 23 срещу 24 февруари. 

 

Журналисти отбелязват, че са открили снимката чрез обстоен преглед на всички снимки в социалната мрежа, заснети в хотел Jumeirah Zabeel Saray. Цената на най-евтината хотелска стая е $700 на вечер. Вилите в хотела струват около 3 хиляди долара на ден. В този район има и частни вили. А онези, наполовина по-малки от тази, за която се твърди, че е собственост на Кадиров, вече могат да бъдат намерени за продажба за около 7 милиона долара.


.
Вероятна вила на Кадиров на територията на хотел Jumeirah Zabeel Saray

Източник: Українська правда


Според източници на Українська правда на територията на този хотел се намира една от вилите на Рамзан Кадиров. Медията отново успява да открие снимки на приближени на Кадиров в Instagram.


Сред тях е Заур Таймасханов, който е офицер от специалните части на Кадиров. В профила му в Instagram журналисти откриват две снимки от 2014 и 2017 г., на които Таймасханов е сниман на фона на вила. Това е същата вила на Кадиров на територията на петзвездните Zabeel Saray Royal Residences на Palm Jumeirah. Вила Кадиров под номер 21 е една от двете най-големи там и има удобно уединено местоположение.


Като доказателство журналистите цитират репортаж на телевизионния канал „Грозни”, който през 2017 г. съобщава за среща между Кадиров и ръководителя на една от най-големите местни строителни компании в Дубай. Срещата се състои през нощта точно във вилата на Кадиров, където по-късно той се среща и с други представители на строителни компании, както и през 2021 г.

 

В същото време изданието припомня, че от началото на пълномащабната инвазия в Украйна Рамзан Кадиров вече е направил няколко опита да остави фалшивото усещане за предполагаемия си престой в Украйна. В същото време той отрече информацията, че семейството му и семействата на подчинените му са в Дубай. 

 

След пълномащабната инвазия на Русия в Украйна източници на Українська правда посетиха хотела и успяха да направят снимки на вилата на Кадиров, където също беше забелязан Rolls-Royce.


.
Източник: Українська правда


В по-малка вила, която се намира наблизо, източниците на Українська правда твърдят, че постоянно живеят 3-4 чеченски охранители на Кадиров - в случай че Кадиров или членове на семейството му решат да потърсят убежище при тях.

 


.
Източник: Українська правда


А самата вила на Кадиров се наблюдава от неговия официален съветник и представител на главата на Чечения в арабските и мюсюлманските страни Турко Даудов. На страницата на Даудов в Instagram има много снимки, включително заедно със сина на Кадиров Адам, близо до същата вила в Дубай през 2021 г.

 

Превод и редакция: Мира Ереева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3246 |30.03.2022 С тези на военния министър БСП оправдава позицията си да не предоставим военна помощ за Украйна . 0| 3013 |29.03.2022 Радев: Някои от условията за създаване на Община Обзор остават неизяснени . 0| 3470 |29.03.2022 Здравна комисия в НС заседава извънредно: Ще носим ли маски на закрито и след 1 април? . 0| 3376 |29.03.2022 Говорителят на Абрамович потвърждава, Украйна опровергава. Имало ли е опит за отравяне на преговарящи с Русия?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads