Реклама / Ads
9| 3958 |17.10.2023 НОВИНИ

Анализаторът Давид Леви: Израел води битката на западната цивилизация

.
Давид Леви
”Израел води битката на западната цивилизация. Ако Израел се огъне, ”спящите клетки” могат да се активизират - където има слабост, те атакуват и могат да извършват нови терористични актове.” Така международният анализатор Давид Леви коментира пред Euronews Bulgaria конфликта между Израел и Хамас.
 


Ето какво още каза той:


Иран винаги е бил заплаха, той официално продължава да заявява, че иска да унищожи израелската държава.

 

Голямата заплаха за Израел идва от международната общност. Демократична държава е нападната от терористична организация. Но с времето започва процес на ерозия на процеса на подкрепа към Израел.

 

Терористичните организации рушат подкрепата към Израел, включително и със случаи, като атентата в Брюксел.

 

Вероятността за втори фронт намалява. Ако заедно с Хамас, беше нападнала и Хизбула, ситуацията щеше да е различна. Сега на всяка провокация се реагира доста остро.

 

Сухопътната операция най-вероятно ще се проведе, защото иначе последствията за Израел ще са огромни. В Газа има хуманитарна катастрофа, но има и много отвлечени израелци.

 

Хамас стигнаха до пълната загуба на човешки образи, тя показа, че е много по-опасна организация от ИДИЛ. И няма друг избор, освен тя да бъде обезглавена.

 

Никой не може да каже кога ще свърши всичко. Надявам се, че пътят към края на конфликта и чрез инвестиране в повече образование.

 

Възможно е този конфликт да прерасне в по-глобален. Ако разглеждаме всеки век като отделна схема, всеки век има свои войни. До момента в този век те са локални. Може би пък сме се научили малко и ще се появи малко разум.

 

Връзката с конфликта е очевидна - „оста на злото“ Москва - Техеран, които имат общи интереси.

 

Полза в момента имат Иран и Русия. Този конфликт може да спре мирния процес, който напредваше между Израел и Саудитска Арабия и който би създал икономически проблеми за Иран.

 

Визитата на Байдън в Израел основно е знак, но може би той ще се опитва да предложи сделка за хуманитарни коридори към Газа. Не очаквам да се случи сухопътната операция, докато Байдън е в Израел. Очаквам и гаранции от страна на САЩ за ненамеса на Иран и техните проксита.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4003 |12.10.2023 Бившият посланик на Израел у нас Давид Коен: Върви се към пълното унищожение на Хамас . 1| 3839 |10.10.2023 Анализаторът Максим Бенвенисти: Има пет арабско-израелски войни и всяка от тях е носила риск от световна . 4| 4109 |10.10.2023 Посланик Наама Леви: Ракетите, които са паднали в Израел от събота сутринта, са 3500 . 30| 7750 |06.10.2023 Анализаторът Калоян Константинов: Хайде стига глупости! 20 миньори блокират страната, а МВР е безсилно?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads