Реклама / Ads
4| 2694 |12.05.2023 НОВИНИ

Анализатори: До момента няма никакви реални присъди по висшите етажи на властта

.
Безлов: Сложно да се каже какво ще се случи оттук нататък Източник: БГНЕС
”За мен е изненада какво се случи в рамките на една седмица. Г-жа Габриел поличи много голяма зестра и то одобрена от три партии, които имаме впечатление, че си сътрудничат. С БСП е малко по-сложна ситуацията”. Това мнение изрази Тихомир Безлов в ефира на Нова телевизия.
 

Според него е сложно да се каже какво ще се случи оттук нататък.

„Не съм сигурен, че хората, които правят тази стъпка, могат да контролират процеса“, каза той.

 

Адвокатът Велислав Величков от „Правосъдие за всеки“, заяви, че според тях проблемът е системен.

 

„До момента няма никакви видими резултати в битката с престъпността от всички главни прокурори дотук. Няма и никакви реални присъди по висшите етажи на властта. До 47 г. не е имало главен прокурор“, каза той. Според него вече се знае кой ще е министър на правосъдието. „Знаят и от ДПС. Любопитно ми да чуя следващата седмица какво ще каже по този въпрос той“, добави юристът.

 

"Мария Габриел не е много запозната с проблемите на съдебната власт, но явно тя изпълнява в случая и политическо решение на партията, която я излъчва – ГЕРБ“, смята Величков. Важен въпрос според него е и дали в момента се бърза, за да бъде заменен  Гешев с друг, удобен на политическото статукво. "Това ще бъде и лъжа, не само замяна, че нещо се прави“, смята Величков. 

 

„Ако слушаме внимателно, партиите продължават да говорят за необходимостта от съдебна реформа като за кауза. Тя беше основание за общо правителство на ГЕРБ с Реформаторския блок преди няколко години. До този момент всичко това катастрофира.

 

Това, което се промени в момента е публичното послание. Това, което виждаме е опит да се изземе дневния ред на тези, които отказват да правят правителство”, категоричен е политологът Христо Панчугов.


 
 
 
 
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2926 |11.05.2023 Земетресение от 3.1 по Рихтер разлюля Стара Загора, няма данни за щети . 8| 2843 |11.05.2023 ИТН към Габриел: В момента сте кандидат за премиер без подкрепа, въпросът е в детайлите . 6| 3027 |11.05.2023 ГЕРБ-СДС чакаха показно ПП: От партията още вчера обявиха, че няма как срещата да се проведе днес . 9| 2996 |11.05.2023 Зеленски се зарече: Няма да оставим и едно късче от нашата земя на врага, тиранията няма да властва никъде

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads