Реклама / Ads
1| 4513 |04.12.2019 НОВИНИ

Анализатори: Ще има още оставки в кабинета

.
Кольо Колев и проф. Антоанета Христова
Очаквам още оставки, както на високо ниво, така и на по-ниско. Това, което пречи на г-н Борисов да изпусне парата е, че ще има проблеми с коалиционните си партньори, но проблемните са Министерство на околната среда и водите и Министерство на здравеопазването.
 

Това заяви пред БНТ социологът Кольо Колев, който заедно с политолога проф. Антоанета Христова коментираха  назначението на Деница Сачева като социален министър.

 

Според проф. Христова не може да се направи прогноза кой друг от управляващите ще си тръгне. "В ГЕРБ тече осмисляне, защото трябва да се дадат ясни послания в обществото. На Деница Сачева ще ѝ е много трудно", смята още тя.

 

Христова е на мнение, че проблемите, които са най-чуваеми в момента са тези на хората в неравностойно положение и ниските пенсии. "Темата е много сериозна и в системата за заплащане - много бързо се приближава минималната заплата до средната.

Правителството осъзнава необходимостта от промяна, но има сблъсък с коалиционните партньори", категорична е политоложката.

 

Според Колев Бисер Петков е професионалист, който  разбира от материята. "Това не беше освобождаване поради некадърност, а по политически причини. Не виждам да трябва да се правят някакви нови политики", коментира той.

 

Социологът смята, че инфлацията ще изяде вдигането на пенсиите. "Това може да се реши единствено и само с преизчисляването им, а не с увеличаването им. Обричаме ги тези хора на мизерно съществуване, това е тежък удар срещу тях. Икономическото развитие също води до това. Да, това ще струва пари и ще има икономически последствия, но трябва да се направи, а не да се купуват самолети например. Защото коледните добавки от 40 лева не решават нищо, тези хора едва съществуват", категоричен е Колев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4077 |03.12.2019 Свиленски: Оставките ”един по един” не вършат работа, оставките ”до един” - вършат . 4| 4694 |02.12.2019 Демократична България поиска оставките на всички шефове на Топлофикация . 2| 4230 |27.11.2019 Масови оставки в Малта заради убийството на журналистката Дафне Галиция . 7| 4802 |22.11.2019 Нинова и Борисов "се замерят" с оставки в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads