Реклама / Ads
13| 3275 |27.04.2023 НОВИНИ

Андрей Гюров категоричен: По никакъв начин няма да играем играта на ГЕРБ със сваляне на картите и ходове

.
Източник: личен архив
"В момента се намираме в първия мандат, затова отговорността е изцяло на първата политическа сила ГЕРБ. При ситуация, в която партията победител не може да даде работещо решение – ние ще предложим такова. Няма да се поддадем на натиск и ултиматуми". Това заяви в ефира на Нова тв Андрей Гюров от ПП.
 

"Ние от Продължаваме промяната-Демократична България подхождаме абсолютно отговорно в този процес за съставяне на редовен кабинет, защото всички виждаме, че България има нужда от редовно правителство", поясни той.

 

Процесът на формиране на кабинет при нас не е процес на написване на едни имена на един лист. Ние следваме процеси и ще включим в разговорите всички останали парламентарни партии, започвайки от  най-голямата. Ще очакваме подкрепа за кабинет с вотрия мандат", псочи той.

 

"Няма да следваме линията на ГЕРБ, това, което следваме са нашите основни компоненти. Различаваме се като коалиция и имаме собствен подход, по който действаме", уточни Гюров.

 

И пак подчерта: "Имаме собствен подход към решаване на проблема с редовното правителство и по никакъв начин няма да играем с играта на ГЕРБ със сваляне на картите и ходове, които се опитват да притиснат втората парламентарна сила  да направи някакви ходове, които не отговарят на нашите принципи и обещанията към избирателите ни". 

 

"Не може да имаме кабинет, който е безпринципен. Успяхме да постигнем това, че е нужно време за процедурата по търсене на варианти за кабинет и показахме на президента, че тази процедура се случва бавно, за да решим нещата.

 

По думите му това, което притеснява тях и коалиционните им партньори, е какво ще се случи в държавата.

 

„Пак сме в ситуация, в която първата политическа сила не може да предложи правителство и изход от ситуацията. Топката е в полето на ГЕРБ. Да предложат правителство“, категоричен бе депутатът от ПП.

 

Гюров обясни, че работят усилено като им връчат втория мандат, да са готови с програма и състав на правителство, за да може в кратък срок да решат задачата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2678 |22.04.2023 Зеленски категоричен: Украйна е изцяло съсредоточена върху отвоюването на окупираните територии . 1| 2886 |19.04.2023 Адв. Андрей Янкулов: Трябва да се намали властта на главния прокурор във ВСС . 0| 2684 |19.04.2023 Андрей Цеков от ПП положи клетва като депутат . 43| 9464 |17.04.2023 Андрей Зубов: Путин с куршум в челото или кагебейци ще превърнат Русия в Северна Корея. Два варианта за изход от войната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads