Реклама / Ads
14| 5381 |06.10.2022 НОВИНИ

Андрей Райчев: "Демократична България" може да пресече червената линия и държи ключа за кабинет

.
Андрей Райчев
Ако ГЕРБ направи коалиция с ДПС и "Български възход" – довиждане ГЕРБ, това е изключено. Трябва да се види в кой стои ключът за съставяне на правителство. Според Андрей Райчев "Демократична България" може да пресече червената линия и държи ключа на мира . Tова мнение изрази социологът Андрей Райчев пред bTV за предстоящите преговори за съставяне на правителство.
 

По думите на Райчев видимият за публиката въпрос е да се направи правителство, но хората са сигурни, че няма да има такова. Въпросът е кой ще е виновен за това. Вероятността да стане правителство е 20 на 100, а вероятността да не се състави правителство е 80 на 100 в моите очи, каза още социологът.


За БСП не става и дума да прави правителство, добави Андрей Райчев, според когото левицата е в отчайващо положение. Не можем да си позволим в момента да има разправия, при положение, че има три кризи, предупреди Райчев.


Той, поне засега, не вижда нови избори след 15 февруари. Освен, че има криза и хората са недоволни, то те могат да се изместят в друга посока, която дори политическата система няма да може да овладее и тогава ще стане голяма беля, категоричен бе социологът.


От своя страна социалният антрополог Харалан Александров добави, че ако лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов си води преговорите за съставянето на кабинет, защото е най-активен, всички контактни групи на останалите партии щели да избягат с писъци или да направят опити да го захапят за врата.


Според него партийните лидери е добре да се помъчат да направят правителство. Ако не се състави правителство, изборите ще са след една изключително тежка зима и по-гневно участие в популистки вот или в тежко оттегляне, каза още Харалан Александров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2888 |03.10.2022 Андрей Гюров, ПП: Имаме принципи, коалиция с ГЕРБ няма да правим . 6| 27030 |03.10.2022 Андрей Райчев: Борисов няма да иска да управлява с „турците” и „комунистите” . 6| 4078 |02.10.2022 Андрей Райчев: ГЕРБ и ДПС са на партия разстояние от властта. Ключът е в джоба на Христо Иванов . 1| 2835 |01.09.2022 Андрей Гюров, ПП: Трябва да довършим започнатото, да загърбим модела на джипката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads