Реклама / Ads
27| 6911 |12.01.2013 НОВИНИ

Аню Ангелов: Проверяваме случай с шизофреник в армията

.
Военният министър Аню Ангелов
Министърът на отбраната Аню Ангелов е разпоредил проверка по случай с професионален войник, който е имал три шизофренични пристъпа.
 

Сигналът за този човек, беше подаден от директора на психиатрията в Курило д-р Цветослава Гълъбова. Тя обяви пред БТВ, че има "един пациент, който след три шизофренни пристъпа стана професионален войник".

"Видях го по телевизията, като пуснаха рекламен филм за набиране на доброволци за българската армия. Той беше едно от рекламните лица", допълни д-р Гълъбова. "Всичко това е възможно и е крайно опасно", каза министър Ангелов пред ТV7. Той разкри, че е разпоредил да бъдат взети нужните мерки. Ангелов коментира този казус във връзка с убитото семейството в столичния квартал "Гоце Делчев". Както е известно, бащата, който най-вероятно е извършил убийствата, е бивш военен.

Срамота е България, която е използвала бойна авиация за първи път, да остане без самолети. “Трябва да е ясно, че крайната необходимост за изтребители е налице.” Според него няма самолети първа, втора и трета ръка. Важно е какъв е остатъчният им ресурс за летене.

Министърът на отбраната разясни горещия спор около евентуалното закупуване на самолети Ф-16 от Португалия за 228 млн. лв. “Това е цената на самата модернизация, а не на самолетите. И се прави по европейски проект за всички държави”. Аню Ангелов бе категоричен, че сами по себе си самолетчета не ни трябват.

“Ние премахнахме практиката да купуваме самолет без въоръжение”, каза той и допълни, че ако купуваме изтребител, то той ще е в пакет с инвестиции за обучение на технически персонал, на летци и системи за управление. Според министъра проблемът не трябва да се замита под масата. Парите за покупката могат да бъдат осигурени само с усилията на няколко правителства.

Аню Ангелов коментира и болезнената тема със съкращенията в армията. През 2012 г. те са засегнали около 2500 военнослужещи. От тях много са намерили място на нови длъжности в други гарнизони. “По организационни щатни промени и други мотиви напуснаха армията 1600 човека “, тегли калема военният министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7028 |02.01.2013 Братовчед гръмнал случайно ловеца край Голям извор . 12| 5838 |18.12.2012 Аню Ангелов: България не е неутрална страна, а част от НАТО . 6| 5854 |28.09.2012 Аню Ангелов: Няма да намаляваме компенсациите . 0| 5348 |28.09.2012 По случай деня на сърцето, прегледайте го безплатно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads