Реклама / Ads
0| 3255 |30.05.2022 НОВИНИ

Арестуваха бившия приятел на Алена Щерк в Италия

.
Алена Щерк
Основният заподозрян за убийството на Алена Щерк – бившият й приятел Виктор Спига, е бил задържан в Асколи Пичено, Италия от местната полиция. Това е станало след полунощ, докато се е връщал в хотела, където се е бил настанил. Колата също е намерена.
 

Междувременно пред НТВ Любомир Методиев, който е близък приятел на Алена, потвърди, че откритото тяло в района на Батановци вчера е нейно. По думите му колата на убитата жена е била засичана многократно в нощта срещу петък в района на Перник. Камерите на ТОЛ системата обаче разпознавали единствено номера на автомобила, но не и кой е бил в превозното средство. Приятелят на IT специалистката твърди, че тя не е човек, който лесно би могъл да бъде преборен, затова смята, че убиецът е имал помагач.


IT специалистката изчезна преди няколко дни. Именно там се губеха и следите й. Връзката между нея и Виктор Спига започнала преди около 2 години. Оттогава те имали и общ бизнес – внос на вина от Италия. Любомир Методиев обаче не смята, че причината за нейното убийство може да е била разделяне на общия им бизнес. Близките й приятели усещали, че от известно време има напрежение между двамата.

 

Адвокатът на основния заподозрян за убийството на Алена Щерк Любомир Казанлиев заяви за БНТ, че тази сутрин е получил имейл, с който е информиран от италианската полиция, че клиентът му е задържан. Той е италиански гражданин, а до 10 дни може да се очаква решение от италианските власти дали той ще бъде екстрадиран.

До настоящия момент адвокатът не е осъществил връзка със своя клиент. В последния си разговор с него е заявил, че до няколко дни ще се върне в България. Напуснал е България на 27 май, като пътуването е планувано 10-ина дни по-рано, уточни още Казанлиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3173 |30.05.2022 Заплахата срещу зам.-министър Иван Христанов била: Приятел ми каза да се пазя . 0| 4231 |29.05.2022 Бившият приятел на Алена Щерк разбрал за изчезването й от новините. Връща се от Италия на 5-6 юни . 0| 3464 |24.05.2022 Медведчук отправи сериозни обвинения срещу бившия украински президент Порошенко . 0| 3451 |19.05.2022 Германският парламент отне привилегиите на бившия канцлер Герхард Шрьодер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads