Реклама / Ads
11| 6789 |13.09.2008 НОВИНИ

Арестуваха общинския съветник от Варна Веселин Данов

.
Веселин Данов, общински съветник във Варна и син на конституционния съдия Христо Данов е бил арестуван вчера. Около 16 часа пред офиса на варненския бул. "Княз Борис" 84 гъмжеше от полиция.
 
Според очевидци в фирмата на Данов, където се помещава и заложната му къща "ВИП", са нахлули ченгета с качулки, съобщава Afera.bg.

На официалната страница на МВР е качено следното съобщение:

"Организирана престъпна дейност за склоняване към проституция е пресечена във Варна. В акцията, проведена днес (вчера) след обяд, са участвали служители на ГД "Криминална полиция" - София и на ОД на МВР-Варна.

Около 16 ч. днес на ул. "Цар Борис" № 84 в центъра на Варна са проведени неотложни процесуално-следствени действия - оглед, претърсване и изземване в офиса на заложна къща "ВИП" със собственик и управител В.Х.Д. /54 г./, който е и общински съветник.
Поводът за действията е образувано от Окръжна прокуратура -Варна досъдебно производство от 2008 г. за документиране на организирана престъпна дейност. Става дума за склоняване към проституция, свързана с трафик на хора с цел получаване на облаги от тази дейност. В акцията са участвали служители на ГД"Криминална полиция" - София и на ОД на МВР-Варна. Полицейските действия са проведени под ръководството на прокурор от ВКП.
След приключване на процесуално-следствените действия В.Д. ще бъде задържан за 24 часа с полицейска заповед".

Зад инициалите В.Х.Д се крие Веселин Христов Данов, общински съветник от Народняшката земеделска партия и син на бившия министър на вътрешните работи и председател на Конституционния съд Христо Данов.

В момента още текат процесуални действия, офисът е запечатан, а вътре е персонала на офиса. След четири часа, точно в 20,20 часа от офиса бе изведен Веселин Данов и отведен с полицейска кола в ареста.

Арестът на Веселин Данов бързо се разчу из морската столица и се коментира нееднозначно - от "да, наистина общински съветник държи проституцията на Варна, но това не е Веселин Данов", през "бопаджиите му скроиха постановка", до "заслужава си го".

В серия от публикации afera.bg разкри зависимости между местните антимафиоти, наркоразпространението и проституцията във Варна. В резултат по данни от ОДП - Варна бе насрочена проверка на цялото звено "БОП- Варна", а четирима бопаджии от сектор "Наркотици" излязоха в отпуск.

Afera.bg писа и за това, че висши антимафиоти са влезли в болнично заведение, където лежат двама арестувани, единият от които наркозависим. Според източниците ни на единия от арестантите е била дадена инжекция с хероин. По-късно е било установено, че наистина в кошчето на болничната стая има инжекция с отсатъци от хероин. По случая също е образувана проверка.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5020 |13.08.2008 Арестуваха българин с 4,5 кг кокаин в Гърция . 1| 27113 |09.08.2008 Кърлеж уби жена във Варна . 1| 4806 |09.08.2008 Арестуваха двама за бомбени заплахи . 5| 10371 |07.08.2008 Взривяват магазини във Варна, МОЛ – с бомбена заплаха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads